Technology Collection

Dostopnost
Technology Collection (Dostopno na lokacijah UL, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL ter vse člane CTK in NUK.)

ZbirkaTechnology Collection združuje zbirki Materials Science & Engineering Database ter Advanced Technologies & Aerospace Collection. 

Zbirka Materials Science & Engineering Database je namenjena za iskanje in dostop do znanstvene in strokovne literature za področje raziskav materialov: kovin, keramike, polimerov, kompozitov in biomaterialov. Vključuje literaturo za teme testiranja, korozije, brizganja in ulivanja, obdelave, recikliranja, končne obdelave, varjenja in oblikovanja materialov in uvajanja novih tehnologij na področjih strojništva, gradbeništva, potresnega inženirstva, transporta in ekologije. Zbirka je nastala z združevanjem vsebin zbirk Aluminium Industry Abstracts, Ceramic abstracts / World ceramics abstracts, Corrosion Abstracts, Engineered Materials Abstracts, Materials business file (METADEX), vključuje pa še zbirko Copper Technical Reference Library.

Zbirka Advanced Technologies & Aerospace Collection je namenjena za iskanje in dostop do znanstvene in strokovne literature za področja letalske in vesoljske tehnike, komunikacij, telekomunikacij, računalništva in informacijske tehnologije, elektronike in elektrotehnike itn.

Zbirka Technology Collection tekoče vključuje bibliografske zapise z izvlečki za članke iz 4000 znanstvenih in strokovnih revij, tehničnih poročil, konferenčnih zbornikov in sive literature.  Tekoče vključuje celotna besedila člankov iz 2000 revij. Zajema časovno obdobje od leta 1965 dalje.

Za tematsko iskanje uporabite tezaver.

Seznam naslovov: http://tls.search.proquest.com/titlelist/jsp/list/tlsSingle.jsp?productId=10000265

Vir nabavlja CTK.

Elektrotehnika Multidisciplinarna področja Računalništvo Telekomunikacije Veda o materialih Besedila člankov Elektronske revije Periodika Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije Znanstvene publikacije

Ponudnik: ProQuest