Taylor and Francis Online

Dostopnost
Taylor and Francis Online (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

Zbirka Taylor and Francis Online je namenjena iskanju in branju celotnih besedil člankov iz več kot 2.200 znanstvenih in strokovnih elektronskih revij, ki so sicer razdeljene na:

  • Science & Technology Library (S&T Library): 535 revij s področja naravoslovnih znanosti in tehnologije (biologija, okolje, kemija, gradbeništvo, strojništvo, računalništvo, matematika, statistika in fizika).
  • Social Science & Humanities Library (SSH Library): 1.473 revij s področja družbenih ved in humanistike (antropologija, arheologija, arhitektura, ekonomija, pravo, izobraževanje, geografija, knjižničarstvo, informacijska znanost, kultorologija, komunikologija, socialno delo, politologija, mednarodni odnosi, psihologija, sociologija, turistika, šport, umetnos, varnostne študije, verstva).
  • Medical Library (MED Library): 201 revij s področja medicine (javno zdravje, klinična psihiatrija, nevroznanost, splošna medicina, zobozdravstvo, farmacija, toksikologija).

Seznam naslovov: Taylor&Francis

Dostopnost celotnih besedil: večinoma od leta 1997 dalje.

Dopolnjevanje: dnevno

Jezik: angleški

Zvočno predvajanje člankov

Vmesnik omogoča poleg običajnih funkcionalnosti tudi zvočno predvajanje člankov, ki jih lahko tudi shranimo v MP3 formatu in jih kasneje poslušamo na katerikoli napravi brez omrežne povezave. Zaradi procesiranja članka se predvajanje začne z določenim zamikom,  ki je odvisen od dolžine članka. 

Video predstavitev v angleščini:

 

Ugodnosti pri objavljanju v revijah založnika Taylor & Francis:

 

Multidisciplinarna področja Elektronske revije Enciklopedije

Ponudnik: Taylor & Francis