Naxos Music Library World

Dostopnost
Naxos Music Library World (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente, diplomante in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK ter vse člane NUK)

Naxos Music Library World je servis, ki omogoča poslušanje glasbe sveta (world music). Na voljo je več kot 113.000 posnetkov (več kot 32.000 glasbenikov), ki ponujajo raznovrstni razpon od legendarnih zgodovinskih glasbenih izvedb do sodobne glasbe sveta. Posnetki prihajajo iz več kot 150 držav. Servis ponuja tudi dostop do celotnega kataloga Smithsonian Folkways, neprofitne založbe Inštituta Smithsonian, ki skrbi za dokumentiranje, ohranjanje in širjenje glasbe v podporo kulturni in glasbeni raznolikosti po vsem svetu.

Naslovi cedejev so razvrščeni po abecedi, za iskanje avtorjev, posnetkov in cedejev pa lahko uporabite tudi iskalnik po ključnih besedah oz. napredno iskanje (Advanced search), ki omogoča iskanje po različnih kriterijih. Za poslušanje glasbe Naxos Music Library World uporablja HTML5 predvajalnik. Posnetkov ni dovoljeno shranjevati.

Dopolnjevanje: tedensko

Jezik: angleščina

Dostop: Sočasni dostop za 5 uporabnikov.

Glasba Zvočni posnetki

Ponudnik: Naxos Digital Services