Naxos Music Library

Dostopnost
Naxos Music Library (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK ter vse člane NUK)

Naxos Music Library je servis, ki omogoča poslušanje predvsem klasične glasbe - orkestralne, vokalne, oper itn., pa tudi zabavne, jazz in etno glasbe. Servis prinaša preko 2.120.000 posnetkov, ekvivalent 137.500 glasbenih cedejev. Poleg samih posnetkov servis obsega tudi krajše sestavke o delu in življenju večine skladateljev in izvajalcev.
Posamični cedeji so razvrščeni po zvrsti glasbe in podrobnejši kategoriji, posamične posnetke pa lahko poiščete ("Advanced search") po enem ali kombinaciji več kriterijev: naslovu cedeja ali skladbe, skladatelju, obdobju, glasbilu, izvajalcu itn.

Za poslušanje posnetkov potrebujete program Media Player 9.0. Kvaliteta zvoka je odvisna od prepustnosti vaše mrežne povezave: za kvaliteto zvoka, ki je blizu kvaliteti posnetka na cedeju ("near CD") potrebujete prepustnost vsaj 64 Kb/s, za nižjo kvaliteto ("FM") pa vsaj 20 Kb/s. Posnetkov ni dovoljeno shranjevati.

Jezik: angleščina

Glasba Zvočni posnetki

Ponudnik: Naxos Digital Services