Military and Government Collection

Dostopnost
Military and Government Collection (Dostop z lokacij FDV. Oddaljen dostop za študente in osebje Fakultete za družbene vede)

Vir je na voljo le za študente in osebje Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani in z lokacije Fakultete za družbene vede UL.

Podatkovna zbirka Military and Government Collection je namenjena iskanju in pregledu strokovne in znanstvene literature ter branju člankov s področja vojaških in vladnih zadev. Pokriva področja vojaških ved, vojaških veščin, vojaške tehnike, vojaške zgodovine, obrambne in zunanje politike, zakonodaje itn.

Namenjena je raziskovalcem s področja obramboslovja, zgodovine vojn ter vsem, ki jih zanimajo informacije s širšega področja preučevanja vojaških zadev.

Zajema bibliografske podatke z izvlečki o člankih iz približno 330 revij. Od tega jih je več kot 190 s celotnimi besedili kot na primer: Air force controller, Army reserve magazine, Defense studies, Joint force quarterly, FBI law enforcement bulletin in mnogo drugih. Za nekatere publikacije veljajo založniške omejitve 1-12 (izjemoma dlje) mesecev (odložen dostop do polnih besedil). Vsebuje tudi celotna besedila knjig, vladnih dokumentov, poročil o državah itn.

Iskati je možno v osnovnem ali naprednem uporabniškem vmesniku, po predmetnih oznakah (Subjects), možen je pregled naslovov revij. Iskati je možno tudi slikovno gradivo.

Dopolnjevanje: tedensko
Jezik: angleščina
Seznam revij je dostopen na povezavi Military and Government Collection

Vojaške vede Besedila člankov Znanstvene bibliografije

Ponudnik: EBSCO