PressReader

Dostopnost
PressReader (Dostop z lokacij NUK in Fakultete za družbene vede. Oddaljeni dostop za člane NUK ter študente in zaposlene FDV.)

Vsebine na PressReaderju lahko uporabljate tudi na mobilni aplikaciji. Najprej se preko oddaljenega dostopa prijavite s podatki knjižnice v spletno različico PR. Tu se nato prijavite z osebnim računom, (uporabite lahko prijavne podatke za FaceBook, Twiter, Google+ ali pa preprosto naredite nov profil s svojim elektronskim poštnim naslovom), nato enako storite še v aplikaciji. S tem se avtorizirate tudi mobilno aplikacijo, s čimer si lahko sedem dni nalagate časopise brez ponovne prijave v spletno različico. Potem postopek ponovite.

Zbirka PressReader vsebuje tekoče izdaje več kot 7.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, Latinske in Severne Amerike. Naslovi izhajajo v 120 državah in v 60 jezikih. V zbirko so vključeni naslovi kot so npr. Dnevnik, Delo, Nedelo, Slovenske novice, Sobotna priloga, Nedeljske novice, Nedeljski dnevnik, Ona (Slovenija), The Guardian, The Daily Telegraph, The Independent (Velika Britanija), Corriere della Sera, Il Sole 24 ore (Italija), Le Figaro, L'Express (Francija), Die Presse, Der Standard, Kleine Zeitung Kärnten (Avstrija), The Washington Post, New York Post (ZDA), Večernji list (Hrvaška) in številni drugi. Na voljo je tudi veliko število popularnih revij (magazinov) kot npr. Newsweek, Vogue, Cosmopolitan, Men's Health Science Illustrated, BBC History Magazine, Rolling Stone, Auto Bild.

Časnike in revije lahko prebirate na osebnih računalnikih, kjer pregledujete publikacije po državah, jezikih, tipu publikacij (časniki, revije) ter po kategorijah. Izpostavljeni so najbolj brani časniki oziroma revije. Vmesnik omogoča tudi osnovno in napredno iskanje. V naprednem iskanju se iskane besede lahko omeji na:  časnike oz. revije iz posameznih držav ali na posamezne jezike, naslove in/ali celotna besedila prispevkov iz časnikov, določen datum ali razpon datumov in avtorja prispevkov. 

Na voljo je tudi 90 dnevni arhiv velike večine časnikov in revij.

Dopolnjevanje: Dnevno

Jezik: Več kot 60 jezikov

Ogled funkcionalnosti aplikacije PressReader

 

Splošne informacije Besedila člankov Časniki

Ponudnik: NewspaperDirect, Inc.