PressReader

Dostopnost
PressReader (Dostop z lokacij NUK. Oddaljeni dostop za člane NUK.)

Vsebine na PressReaderju lahko uporabljate tudi na mobilni aplikaciji. Najprej se preko oddaljenega dostopa prijavite s podatki knjižnice v spletno različico PR. Tu se nato prijavite z osebnim računom, (uporabite lahko prijavne podatke za FaceBook, Twiter, Google+ ali pa preprosto naredite nov profil s svojim elektronskim poštnim naslovom), nato enako storite še v aplikaciji. S tem se avtorizirate tudi mobilno aplikacijo, s čimer si lahko sedem dni nalagate časopise brez ponovne prijave v spletno različico. Potem postopek ponovite.

Zbirka PressReader prinaša tekoče izdaje več kot 6.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, Latinske in Severne Amerike. Skupaj več kot  120 držav in več kot 60 jezikov. Med njimi so na voljo naslovi številnih resnih časnikov kot: Dnevnik, Nedeljski dnevnik (Slovenija), The Guardian, The Daily Telegraph, The Independent (Velika Britanija), Corriere della Sera, Il Sole 24 ore (Italija), Le Figaro, L'Express (Francija), Die Presse, Der Standard, Kleine Zeitung Kärnten (Avstrija), The Washington Post, New York Post (ZDA), Večernji list (Hrvaška) in številni drugi. Na voljo je tudi veliko število popularnih revij (magazinov) kot npr. Newsweek, iPad&iPhone Lifr, Mac Format, Procycling, Top Gear, Science Illustrated, Auto Bild itn.

Časnike in revije lahko prebirate na osebnih računalnikih, kjer pregledujete publikacije po državah, jezikih,  tipu publikacij (časniki, revije) po kategorijah. Izpostavljeni so najbolj brani časniki oziroma revije. Vmesnik omogoča tudi osnovno in napredno iskanje. V naprednem iskanju se iskane besede lahko omeji na:  časnike oz. revije iz posameznih držav ali na posamezne jezike , naslove in/ali celotna besedila prispevkov iz časnikov, določen datum ali razpon datumov in avtorja prispevkov. 

Posebno bralno izkušnjo prinaša aplikacija PressReader, ki omogoča branje na tabličnih računalnikih in pametnih telefonih z različnimi operacijskimi sistemi (iOS, Android, Windows, Blackberry, Amazon). V prostorih NUK si lahko preko brezžičnih omrežij EDUROM, LIBROAM in NUK (navodila za prijavo)  naložite časnike ali revije po lastni izbiri in jih prebirate kasneje kjerkoli, tudi izven prostorov NUK.

S prijavo v PressReader (lahko uporabite prijavne podatke za FaceBook, Twiter, Google+ ali pa preprosto naredite nov profil s svojim elektronskim poštnim naslovom) si lahko do sedem dni nalagate časopise brez obiska NUK. Pred pogoj pa je, da se najprej preko oddaljenega dostopa prijavite s podatki knjižnice v spletno različico PR. Tu se nato prijavite z osebnim računom, potem pa enako storite v aplikaciji. S tem se avtorizira tudi mobilna aplikacija. Prispevke lahko všečkate, komentirate ... Lahko si pripravite opomnike, ki vas bodo obveščali o novih izdajah ali novo dodanih temah, ki vas zanimajo.

Navodila, kako si naložite časnik ali revijo so na voljo na tej povezavi http://mreznik.nuk.uni-lj.si/static/zgibanke/Navodila za LPD.pdf.

Na voljo je tudi 90 dnevni arhiv velike večine časnikov in revij.

Dopolnjevanje: Dnevno

Jezik: Več kot 60 jezikov

Ogled funkcionalnosti aplikacije PressReader

 

Splošne informacije Besedila člankov Časniki

Ponudnik: NewspaperDirect, Inc.