JSTOR

Dostopnost
JSTOR (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani je za vse člane konzorcija JSTOR pridobila razširjen dostop do vsebin. Uporabniki lahko sedaj dostopajo do vseh arhivskih in tekočih zbirk revij ter do približno 35.000 knjig nekaterih založb: https://www.jstor.org/action/showJournals?browseType=title

Razširjen dostop je omogočen do 30. 6. 2020.

JSTOR (Journal Storage) je arhiv namenjen iskanju in branju celotnih besedil več kot 1700 znanstvenih časopisov z različnih področij kot so: antropologija, arheologija, ekonomija in podjetništvo, filozofija, glasba, izobraževanje, jezikoslovje in književnost, matematika, naravoslovne znanosti, politologija, pravo, sociologija, umetnost in umetnostna zgodovina, zgodovina itn.

Poudarek je predvsem na starejših letnikih časopisov, tako da so pogosto na voljo od začetka njihovega izhajanja. Med njimi je tudi celoten arhiv drugega najstarejšega znanstvenega časopisa Philosophical Transactions of the Royal Society (1665-), v katerem sta bila leta 1687 objavljena prva slovenska izvirna prispeveka J. V. Valvasorja, morda je najbolj poznan prispevek z naslovom "...Description of the Wonderful Lake of Zirknitz..." (Phil. Trans. XVI/ št. 191, str. 414-427). Nadalje dobimo arhive več kot stotih časopisov, ki so začeli izhajati v 19. stoletju, več kot 300 časopisov, ki so začeli izhajati v prvi polovici 20. stoletja itn. Navadno pa ni možen dostop do najnovejših letnikov. Zapora dostopa je v povprečju 2 do 3 leta.


Seznam časopisov:

Arhitektura Biologija Biotehnika Družboslovje in humanistika Ekonomija Elektrotehnika Farmacija Film Filozofija Fizika Glasba Gradbeništvo Jezikoslovje Kemija Književnost Likovne umetnosti Literarne vede Matematika Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika Politologija Pravo Psihologija Računalništvo Sociologija Šport Urbanizem Veda o materialih Verstva Vzgoja in izobraževanje Besedila člankov Elektronske revije Znanstvene publikacije

Ponudnik: JSTOR