JSTOR

Dostopnost
JSTOR (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

Zbirka JSTOR (Journal Storage) je namenjena za iskanje in dostop do znanstvene literature s področij antropologije, arheologije, ekonomije in podjetništva, filozofije, glasbe, izobraževanja, jezikoslovja in književnosti, matematike, naravoslovnih znanosti, politologije, prava, sociologije, umetnosti in umetnostne zgodovine, zgodovine itn. Vključena so celotna besedila preko 1700 znanstvenih revij.

Poudarek je predvsem na starejših letnikih revij, ki so pogosto na voljo od začetka njihovega izhajanja. Med njimi je tudi celoten arhiv drugega najstarejšega znanstvenega časopisa Philosophical Transactions of the Royal Society (1665-), v katerem sta bila leta 1687 objavljena prva slovenska izvirna prispeveka J. V. Valvasorja, morda je najbolj poznan prispevek z naslovom "...Description of the Wonderful Lake of Zirknitz..." (Phil. Trans. XVI/ št. 191, str. 414-427). Dostopni so arhivi več kot stotih revij, ki so začele izhajati v 19. stoletju ter tudi preko 300 revij, ki so začele izhajati v prvi polovici 20. stoletja itn. Običajno najnovejši letniki revij niso dostopni, časovni zamik dostopa je v povprečju 2 do 3 leta.


Seznam časopisov

 

Arhitektura Biologija Biotehnika Družboslovje in humanistika Ekonomija Elektrotehnika Farmacija Film Filozofija Fizika Glasba Gradbeništvo Jezikoslovje Kemija Književnost Likovne umetnosti Literarne vede Matematika Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika Politologija Pravo Psihologija Računalništvo Sociologija Šport Urbanizem Veda o materialih Verstva Vzgoja in izobraževanje Besedila člankov Elektronske revije Znanstvene publikacije

Ponudnik: JSTOR