JapanKnowledge Lib

Dostopnost
JapanKnowledgeLib (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

Zbirka JapanKnowledge Lib je namenjena za iskanje in dostop do informacij in gradiva o japonskem jeziku, religiji, zgodovini in kulturi. Vključuje enciklopedije, slovarje in ostale referenčne vire ter periodiko (50 naslovov). Med drugim vključuje dostop do celotnih besedil Nihon kokugo daijiten, Kokushi daijiten, Nihon jinmei daijiten, Nihon daihyakka zensho, Nihon koten bungaku zenshu in dostop do več dvojezičnih slovarjev. Osnovno iskanje preiskuje po vseh vključenih virih, hkrati pa je omogočeno, da vsak lahko prilagodi iskanje svojim potrebam in išče po posebnem naslovu. JapanKnowledge Lib odlikuje tudi odzivno oblikovani uporabniški vmesnik, ki je zato primeren tudi za uporabo na mobilnih napravah.

Seznam gradiva, ki je na voljo v JapanKnowledge Lib.

Jezik: japonščina

Azijske študije Družboslovje in humanistika Jezikoslovje Multidisciplinarna področja Besedila člankov Enciklopedije Informacijski portal Slovarji

Ponudnik: NetAdvance