IEEE Xplore Digital Library

Dostopnost
IEEE Xplore DL (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

Do 30. junija 2020 je na voljo testni dostop do:

IEEE eLearning Library je elektronski vir, ki ponuja spletne interaktivne učne vsebine (482 predavanj oz. tečajev v trajanju do približno dveh ur), ki jih razvijajo, strokovno pregledajo in posodabljajo vodilni strokovnjaki na področjih letalstva, bioinženirskih ved, (tele)komunikacij, računalništva, novih tehnologij (npr. 5G), fotonike, elektrooptike, energetike, robotike, umetne inteligence, procesiranja signalov, transporta (avtonomna vozila..), kibernetske varnosti ipd. Na voljo so tudi tečaji za razumevanje uporabe standardov in strokovne angleške terminologije. Vsebine so različnih stopenj zahtevnosti in dostopne preko enostavnega predvajalnika oz. pregledovalnika avdio in video datotek, diagramov, animacij, ki omogoča tudi samooznačevanje delov vsebine.

NOW Foundations and Trends Technology eBooks Library ponuja najnovejše informacije o nastajajočih temah na področju inženiringa, energetike in računalništva. Zbirka več kot 525 e-knjig predstavlja zaupanja vreden vir za študente, inženirje ali raziskovalce, ki raziskujejo nove tehnologije ali iščejo literaturo za novo, neznano tematsko področje (npr. poglobljeno učenje, robotika in interakcija med človekom in računalnikom). Knjige (povprečno 150 strani) so napisali in pregledali vodilni strokovnjaki s teh področij.

Zbirka IEEE Xplore Digital Library je namenjena za iskanje in dostop do znanstvene in strokovne literature s področij elektrotehnike, elektronike, računalništva in IKT, vključno z veljavnimi standardi IEEE – SA. Vključuje besedila člankov iz 200 tekočih naslovov revij (skupno 400 naslovov), preko 1900 zbornikov letnih konferenc IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) in IET (Institution of Engineering and Technology), 9000 veljavnih standardov IEEE, 2400 elektronskih knjig itn. Obsega preko 3 milijone dokumentov.

Dostop do zbirke je omejen na 11 sočasnih uporabnikov.

Dopolnjevanje: dnevno
Jezik: angleščina

Vir naroča Konzorcij UL (FE / FRI), UM in IJS ter CTK s sofinanciranjem ARRS

Elektrotehnika Fizika Informatika Računalništvo Besedila člankov Elektronske knjige Standardi Znanstvene publikacije

Ponudnik: Institute of Electrical and Electronics Engineers