Encyclopedia Britannica Online Academic Edition

Dostopnost
Encyclopedia Britannica Online AE (Dostop z lokacij UL, CTK, NIB in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK ter člane knjižnic UL, CTK, NIB in NUK)

Encyclopedia Britannica Online Academic Edition vsebuje celotno vsebino tiskane izdaje enciklopedije z več kot 108.000 članki, 35.000 slikami, ilustracijami itn.

Vsebuje tudi Merriam-Webster's Collegiate Dictionary in Thesaurus z več kot 550.000 gesli, 4.000 video in zvočnih posnetkov, atlas sveta, celotna besedila 220 klasičnih del 140 avtorjev, osnovne in statistične podatke o državah sveta, ki jih je možno medsebojno primerjati. Enciklopedija vključuje tudi članke iz revij (750 člankov ponudnikov EBSCOHost in ProQuest) in izbrane povezave na spletne strani.

Uporabniki si lahko znotraj enciklopedije ustvarijo svoj delovni prostor, ki jim omogoča prilagajanje vsebin lastni potrebam. Lahko komentirajo vsebine, predlagajo dopolnitve ali spremembe vsebin.

Iskanje je možno po ključnih besedah. Možno je tudi pregledovanje po tematiki ("Article Browse"), iskanje biografij ter slikovnega oziroma video gradiva.

Jezik: angleščina

Navodila za uporabo (PDF, 2MB). Navodila so v angleškem jeziku.

Multidisciplinarna področja Enciklopedije

Ponudnik: Encyclopedia Britannica