Emerald Insight

Dostopnost
Emerald (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente, diplomante in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK ter vse člane NUK)

Emerald Insight je portal revij založnika Emerald Publishing.

Portal omogoča dostop do paketa Emerald Premier, ki vsebuje 308 revij, v katerih je več kot 200.000 prispevkov s področja ekonomije, trženja, logistike, strojništva, izobraževanja, informacijskih ved, turistike, organizacijskih ved, zdravstva in okoljskih ved.

Dostopnih je tudi 50 knjig (večinoma slovenika) s področja ekonomije, izobraževanja, turistike, organizacijskih ved.

Članom NUK je dostopen celoten arhiv revij (27) s področja bibliotekarstva in informacijskih znanosti kot npr. Journal of Documentation (1945-2006), Library Review (1927-2006), New Library World (1898-2006), Reference Services Review (1973-2006). Podroben seznam naslovov. 

Centralna ekonomska knjižnica zagotavlja dostop do:

Dopolnjevanje: dnevno
Jezik: angleščina

Ugodnosti pri objavljanju v revijah založnika Emerald:

  • Splošni pogoji dostopa


  • Emerald Premier:

    • Medknjižnična izposoja:  Za raziskovalne namene ali osebno izobraževanje lahko knjižnica z dostopom pridobljenim preko konzorcija COSEC drugi knjižnici pošlje en natisnjen izvod elektronskega izvirnika, ki je del licenčnega gradiva.
    • Besedilno in/ali podatkovno rudarjenje: Za potrebe znanstvenih raziskav in za izobraževalne namene je izvajanje besedilnega in/ali podatkovnega rudarjenja na licenčnem gradivu dovoljeno.

Ekonomija Management Besedila člankov Elektronske revije Znanstvene bibliografije Znanstvene publikacije

Ponudnik: Emerald