eBook Academic Collection (EBSCOhost)

Dostopnost
eBook Collection (EBSCOhost) (Dostop z lokacij UL, CTK in NUK. Oddaljen dostop za člane knjižnic UL, CTK in NUK)

Zbirka eBook Collection ponudnika EBSCOHost je namenjena za iskanje in dostop do elektronskih knjig. Vsebuje več kot 180.000 predvsem znanstvenih in strokovnih knjig s področij humanistike, družboslovja, medicine, naravoslovja in tehnike. Večino knjig si je možno tudi izposoditi na prenosne naprave kot so: tablični računalniki, namenski bralniki in/ali pametni telefoni (navodila). Večina knjig nima omejitev glede sočasnega števila uporabnikov. Le manjši del, približno 370 knjig, ki so bile kupljene po izboru knjižnic UL v trajno last, pa lahko sočasno uporablja le en uporabnik. Zbirka je vključena v mEga iskalnik NUK.

Do 60 strani posamezne knjige lahko uporabnik natisne in/ali pošlje po e-pošti v pdf obliki na svoj e-naslov. Znotraj knjige je možno iskanje posameznih besed, na voljo je tudi angleško-angleški slovar.

Jezik: angleščina

Zbirko nabavlja Narodna in univerzitetna knjižnica

Trajni nakup 370 knjig so opravile: CEK EF, CMK MF, CTK, ODKJG FDV, Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za računalništvo in informatiko, NUK ter Pedagoška fakulteta.

Družboslovje in humanistika Medicina Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika Elektronske knjige Enciklopedije Slovarji

Ponudnik: EBSCO