Bloomsbury Cultural History

Dostopnost
Bloomsbury Cultural History (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK ter vse člane NUK)

Zbirka je v testnem obdobju dostopna do 30. 06. 2020.

Bloomsbury cultural history je namenjen za študij in raziskovanje kulturne zgodovine. Kulturna zgodovina predstavlja pristop k raziskovanju preteklosti, ki želi obdobje razumeti v njegovi celoti – njegove družbene, politične in ekonomske strukture ter spreminjajoče se kulturne prakse in ideje. Obsega področja antropologije, kulturologije, sociologije, zgodovine. Vključuje preglede kulturne zgodovine različnih tem od obdobja antike naprej (delo, otroštvo in družina, človeško telo, hrana itn.), 1500 slik predmetov iz muzejskih zbirk (Wellcome Trust), preko 90 naslovov elektronskih knjig in učne načrte predavanj. Vir omogoča branje knjig v fomatu HTML in shranjevanje oziroma tiskanje knjig v formatu PDF brez omejitev. 

Seznam vključenih naslovov elektronskih knjig je dostopen na povezavi https://media.bloomsbury.com/rep/files/bloomsbury-cultural-history-title-list-november_2019.xlsx

Antropologija Družboslovje in humanistika Kulturologija Sociologija Zgodovina Elektronske knjige

Ponudnik: Bloomsbury Publishing