Technology Collection

Dostopnost:
Technology Collection (Dostopno na lokacijah UL, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL ter vse člane CTK in NUK.)
 • Zbirko ProQuest Technology Collection tvorita zbirki Materials Science & Engineering Database in Advanced Technologies & Aerospace Collection. 

  Materials Science & Engineering Database je specializirana, interdisciplinarna  zbirka za področje raziskav materialov: kovin, keramike, polimerov, kompozitov in biomaterialov. Tematika vključuje testiranje, korozijo, brizganje in ulivanje, obdelavo, recikliranje, končno obdelavo, varjenje in oblikovanje materialov in uvajanje novih tehnologij na področjih strojništva, gradbeništva, potresnega inženirstva, transporta in ekologije. Nastala je z združevanjem vsebin zbirk Aluminium Industry Abstracts, Ceramic abstracts / World ceramics abstracts, Corrosion Abstracts, Engineered Materials Abstracts,   Materials business file in METADEX, vključuje pa še zbirko  Copper Technical Reference Library.

  Zbirka Advanced Technologies & Aerospace Collection pokriva področja letalske in vesoljske tehnike, komunikacij, telekomunikacij, računalništva in informacijske tehnologije, elektronike in elektrotehnike itn.

  Zbirka Technology Collection vsebuje bibliografske zapise z abstrakti za članke iz več kot 8800 znanstvenih in strokovnih revij, panožne periodike, tehničnih poročil, konferenčnih zbornikov in sive literature.  Na voljo so celotna besedila člankov iz več kot 5500 revij. Zgradba zapisov omogoča natančno iskanje z uporabo kontroliranih slovarjev ali tezavrov, možno je tudi samostojno iskanje slik in tabel. Časovno je pokrito obdobje od leta 1965 dalje.

  Seznam naslovov: http://tls.search.proquest.com/titlelist/jsp/list/tlsSingle.jsp?productId=10000265

  Vir nabavlja: CTK 

 • Ponudnik: ProQuest