Tax-Fin-Lex

Dostopnost:
Tax-Fin-Lex (Dostop z lokacij NUK. Oddaljeni dostop za člane NUK.)
 • Slovenski portal TAX-FIN-LEX omogoča iskanje in branje dokumentov z davčnega, finančnega in pravnega področja. Davčni del vsebuje mnenja in članke davčnih svetovalcev, pojasnila DURS, različne obrazce in povezave na pravno podlago. Računovodsko-finančni del vsebuje nasvete, članke, slovenske in mednarodne računovodske standarde, obrazce in vzorce pravilnikov s računovodsko-finančnega področja. Pravni del pa vsebuje veljavno slovensko in evropsko zakonodajo, kazali Uradnega lista RS in EU, sodno prakso Evropskega sodišča za človekove pravice in Sodišča Evropske skupnosti, mednarodne sporazume, vsebino Poročevalca Državnega zbora, vzorce pogodb, tožb, vlog itn.

  Portal vsebuje tudi revije Javna uprava, Odvetnik, Pamfil, Poslovodno računovodstvo, Pravni letopis, Pravnik, Revus, Slovenska arbitražna praksa, Sodnikov informator, TFL Glasnik in Zbornik znanstvenih razprav (PF LJ).

  S pomočjo časovnice je omogočen vpogled v zgodovino vsakega predpisa in zakona, hkrati pa so na voljo vse različice čistopisov spremenjenih zakonov. Vsi trije deli so medsebojno smiselno povezani.

  Jezik: slovenski
   
  Vir nabavlja: Narodna in univerzitetna knjižnica

 • Ponudnik: Tax-Fin-Lex