SpringerLink

Dostopnost:
SpringerLink odd.d. (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)
 • Zbirka SpringerLink je namenjena za iskanje, pregled in uporabe znanstvene literature iz biomedicinskih, naravoslovnih in tehničnih ved, poslovnih ved in ekonomije, humanistike, psihologije, sociologije, prava itd. Vključuje dostop do celotnih besedil preko 2800 znanstvenih in strokovnih revij, preko 48.000 znanstvenih knjig ter preko 280 referenčnih del (enciklopedij, priročnikov) različnih založb, združenih v skupini Springer Science+Business Media, katere temelj predstavljata založbi Springer-Verlag in Verlag Kluwer Academic Publishers. 

  Večina celotnih besedil člankov iz e-revij je dostopna od leta 1997 dalje, s februarjem 2005 pa servis po posameznih strokovnih področjih postopoma dopolnjujejo s prostim dostopom do bibliografskih podatkov z izvlečki člankov od začetka izhajanja revij dalje. Prav tako so dostopna celotna besedila knjig (prikaz in pregledovanje po poglavjih), ki so izšle v angleškem jeziku po letu 2005.

  Novost v letu 2019 je dostop do 46 naslovov revij založbe Palgrave Macmillan.

  Dopolnjevanje: dnevno
  Jezik: angleščina

  Vir naroča konzorcij UL, CTK, NUK, UM, UP, UNG, IJS, KI, ZRC SAZU, GEOZS, OILJ, SBCE, UKCMB, SBJE, IMT, KIS, URI Soča in nekaj manjših neprofitnih institucij s sofinanciranjem ARRS.

 • Ponudnik: Springer