ScienceDirect

Dostopnost:
ScienceDirect (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)
 • Zbirka ScienceDirect je namenjena za iskanje in uporabo znanstvene literature. Vsebinsko pokriva vsa strokovna področja s poudarkom na naravoslovju, tehniki in medicini. Uporabniki Univerze v Ljubljani imajo dostop do člankov iz revij iz t. i. Freedom Collection, ki vsebuje skoraj vse revije servisa ScienceDirect - cca. 2.000 naslovov. Naročene revije so dostopne od leta 1995 dalje oz. od leta, ko je bilo sklenjeno naročilo z dodatnimi petimi predhodnimi letniki. Nenaročeni naslovi so dostopni za zadnjih pet let (tekoči letnik in štirje predhodni).

  Poleg revij lahko uporabniki UL dostopajo do približno 780 izbranih naslovov elektronskih knjig, treh knjižnih zbirk (Advances in Applied Mechanics, Advances in Computers in Advances in Heat Transfer) ter 9 referenčnih del (Comprehensive Composite Materials, Encyclopedia of Energy, Encyclopedia of Information Systems, Encyclopedia of Materials Science & Technology (EMSAT), Encyclopedia of Vibration, Comprehensive Microsystems, Encyclopedia of Biological Chemistry, Encyclopedia of Food Microbiology in Encyclopedia of Food Sciences and Nutrition).

  Ugodnosti pri objavljanju v odprtem dostopu v revijah založnika Elsevier.

  Seznam elektronskih revij
  Dopolnjevanje: dnevno
  Jezik: angleščina
   

   

 • Ponudnik: Elsevier