PressReader

Pomembno obvestilo: Delove edicije niso dostopne preko oddaljenega dostopa.
Do publikacij medijske hiše Delo (Delo, Delo in dom, Ona, Sobotna priloga, Slovenske novice, NeDelo …) je možen dostop le v prostorih knjižnice, in sicer tako na računalnikih knjižnice, kot tudi na mobilnih napravah preko brezžičnih omrežij knjižnice. Uporabniki, ki imajo na PressReaderju svoj uporabniški račun in so vanj prijavljeni, pa imajo potem še tri dni dostop tudi izven prostorov knjižnice. Potem pa je potreben ponoven obisk knjižnice. Za ostale publikacije pa je oddaljeni dostop še vedno mogoč brez omejitev.

Dostopnost:
PressReader (Dostop z lokacij NUK in FDV. Oddaljeni dostop za študente in zaposlene FDV in vse člane NUK.)
  • Zbirka PressReader vsebuje tekoče izdaje več kot 7.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, Latinske in Severne Amerike. Naslovi izhajajo v 120 državah in v 60 jezikih. V zbirko so vključeni naslovi kot so npr. DnevnikDelo, Nedelo, Slovenske noviceSobotna priloga, Nedeljske novice, Nedeljski dnevnik, Ona (Slovenija), The Guardian, The Daily Telegraph, The Independent (Velika Britanija), Corriere della Sera, Il Sole 24 ore (Italija), Le Figaro, L'Express (Francija), Die Presse, Der Standard, Kleine Zeitung Kärnten (Avstrija), The Washington Post, Večernji list (Hrvaška) in številni drugi. Na voljo je tudi veliko število popularnih revij (magazinov) kot npr. Newsweek International, Vogue, Cosmopolitan, Men's Health, BBC History Magazine, Rolling Stone, Auto Bild.

    Časnike in revije lahko prebirate na osebnih računalnikih, kjer pregledujete publikacije po državah, jezikih, tipu publikacij (časniki, revije) ter po kategorijah. Izpostavljeni so najbolj brani časniki oziroma revije. Vmesnik omogoča tudi osnovno in napredno iskanje. V naprednem iskanju se iskane besede lahko omeji na:  časnike oz. revije iz posameznih držav ali na posamezne jezike, naslove in/ali celotna besedila prispevkov iz časnikov, določen datum ali razpon datumov in avtorja prispevkov. 

    Vsebine pa lahko prebirate tudi na svojih  mobilnih napravah (pametnih telefonih, tabličnih računalnikih ...), kamor si naložite aplikacijo PressReader. S svojo napravo se povežete na brezžično omrežje knjižnice, odprete omenjeno aplikacijo in že lahko začnete z nalaganjem in prebiranjem izbranih publikacij.

    Mobilno aplikacijo pa lahko uporabljate tudi izven prostorov knjižnice, le da se morate najprej prijaviti preko oddaljenega dostopa  v spletno različico PR. Tu se nato prijavite v svoj osebni račun, (uporabite lahko prijavne podatke za FaceBook, Twiter, Google+ ali pa preprosto naredite nov profil s svojim elektronskim poštnim naslovom), nato se z istimi podatki prijavite še v osebni račun v mobilni aplikaciji. S tem se avtorizirate tudi mobilno aplikacijo, s čimer si lahko sedem dni nalagate časopise brez ponovne prijave v spletno različico. Potem postopek ponovite.

    Na voljo je tudi 90 dnevni arhiv velike večine časnikov in revij.

  • Ponudnik: NewspaperDirect, Inc.