Emerald Insight

Dostopnost:
Emerald (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente, diplomante in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK ter vse člane NUK)
 • Emerald Insight je zbirka znanstvenih in strokovnih revij ter drugih publikacij založnika Emerald Publishing. Vsebuje vse (več kot 300) revije založnika, v katerih je več kot 200.000 prispevkov s področij ekonomije, trženja, logistike, strojništva, izobraževanja, informacijskih ved, turistike, organizacijskih ved, zdravstva in okoljskih ved.

  Trajno je dostopnih tudi 50 knjig iz področja ekonomije, izobraževanja, turistike in organizacijskih ved. Večinoma gre za sloveniko (knjige slovenskih avtorjev ali na temo Slovenije). Seznam naslovov najdete na povezavi.

  Članom NUK je dostopen celoten arhiv revij (27) s področja bibliotekarstva in informacijskih znanosti kot npr. Journal of Documentation (1945-2006), Library Review (1927-2006), New Library World (1898-2006), Reference Services Review (1973-2006) itn.

  Centralna ekonomska knjižnica zagotavlja dostop še do:

  Dopolnjevanje: dnevno
  Jezik: angleščina

  Ugodnosti pri objavljanju v revijah založnika Emerald:

  • Splošni pogoji dostopa
   • Medknjižnična izposoja:  Za raziskovalne namene ali osebno izobraževanje lahko knjižnica z dostopom pridobljenim preko konzorcija COSEC drugi knjižnici pošlje en natisnjen izvod elektronskega izvirnika, ki je del licenčnega gradiva.
   • Besedilno in/ali podatkovno rudarjenje: Za potrebe znanstvenih raziskav in za izobraževalne namene je izvajanje besedilnega in/ali podatkovnega rudarjenja na licenčnem gradivu dovoljeno.
 • Ponudnik: Emerald