De Gruyter Online

Dostopnost:
De Gruyter Online (Dostop z lokacij UL, CTK, NIB in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK ter člane NUK.)
 • De Gruyter Online je informacijski vir, ki omogoča dostop do:

  • De Gruyter Complete eJournals Collection je zbirka približno 450 znanstvenih in strokovnih revij (od tega nekaj več kot 100 v odprtem dostopu). Revije, ki so plod sodelovanja tudi z mednarodnimi društvi, pokrivajo različna tematska področja: biologija, kemija, zgodovina, pravo, bibliotekarstvo in informacijska znanost, jezikoslovje, literatura, matematika, fizika, medicina, filozofija, teologija, politika, ekonomija in sociologija. 111 naslovov teh revij je bilo leta 2018 uvrščenih med revije s faktorjem vpliva.
  • De Gruyter eBooks Collection je zbirka znanstvenih in strokovnih knjig, ki pokrivajo različna področja znanosti. Dostopnih je več kot 170.000 knjig. 87 najbolj uporabljanih knjig naših uporabnikovje trajno dostopnih na Univerzi v Ljubljani (seznam naslovov). Knjige pokrivajo različna področja: kemija, zgodovinopisje, jezikoslovje, filozofija, sociologija itd.

  Dostopnost: od 1995 dalje

  Seznam knjig: De Gruyter

   Za iskanje sta na voljo enostavni in napredni iskalnik, slednji omogoča iskanje tudi po predmetni oznaki in celotnem besedilu.

  Ugodnosti pri objavljanju v odprtem dostopu v revijah založnika De Gruyter.

 • Ponudnik: De Gruyter