De Gruyter Online

Dostopnost:
De Gruyter Online (Dostop z lokacij UL, CTK, NIB in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK ter člane NUK.)
 • De Gruyter Online je informacijski vir, ki omogoča dostop do:

  • De Gruyter Complete eJournals Collection je zbirka približno 450 znanstvenih in strokovnih revij (od tega nekaj več kot 100 v odprtem dostopu). Revije, ki so plod sodelovanja tudi z mednarodnimi društvi, pokrivajo različna tematska področja: biologija, kemija, zgodovina, pravo, bibliotekarstvo in informacijska znanost, jezikoslovje, literatura, matematika, fizika, medicina, filozofija, teologija, politika, ekonomija in sociologija. 111 naslovov teh revij je bilo leta 2018 uvrščenih med revije s faktorjem vpliva.
  • De Gruyter eBooks Collection je zbirka znanstvenih in strokovnih knjig, ki pokrivajo različna področja znanosti. Dostopnih je več kot 2400 odprtodostopnih knjig in več kot 130.000 naročniških knjig. 87 najbolj uporabljanih knjig naših uporabnikovje trajno dostopnih na Univerzi v Ljubljani (seznam naslovov). Knjige pokrivajo različna področja: kemija, zgodovinopisje, jezikoslovje, filozofija, sociologija itd.

  Dostopnost: od 1995 dalje

  Seznam knjig: De Gruyter

   Za iskanje sta na voljo enostavni in napredni iskalnik, slednji omogoča iskanje tudi po predmetni oznaki in celotnem besedilu.

  Ugodnosti pri objavljanju v odprtem dostopu v revijah založnika De Gruyter.

 • Ponudnik: De Gruyter