Academic Search Complete

Dostopnost:
Academic Search Complete (Dostop z lokacij UL, CTK in NUK. Oddaljen dostop za člane knjižnic UL, CTK in NUK)
 • Academic Search Complete sodi med največje multidisciplinarne zbirke. Namenjena je iskanju strokovne in znanstvene literature ter branju člankov z različnih znanstvenih področij. Pokriva področje humanistike, družboslovja, naravoslovja in tehnike. Poleg znanstvene literature pa vključuje tudi aktualna dogajanja iz sveta politike, ekonomije, kulture, tehnologije, zabave itn.

  Obsega bibliografske podatke z abstrakti o člankih iz več kot 17.000 znanstvenih časopisov, revij, magazinov in celotna besedila člankov iz več kot 8.000 naslovov časopisov nekaterih založnikov kot so: Blackwell, Taylor & Francis, Routledge, Springer itn. Med časopisi je tudi nekaj slovenskih: Acta Chimica Slovenica, Acta Geographica Slovenica, Anthropological Notebooks, Slovenian Law Review in druge. Besedila so na voljo od leta 1887 do danes.

  Za iskanje po tematiki lahko uporabite iskanje po predmetnih oznakah (seznam uporabljenih predmetnih oznak). Možno je tudi iskanje po citirani literaturi (navedbe sklicev) in brskanje po naslovih časopisov.

  Seznam revij na naslovu: https://www.ebscohost.com/titleLists/a9h-journals.htm 
  Seznam drugih virov: https://www.ebscohost.com/titleLists/a9h-other.htm 


  Dopolnjevanje: dnevno
  Jezik: angleščina

 • Ponudnik: EBSCO