Taylor & Francis

Vavčerji za objave v odprtem dostopu pri Taylor & Francis

 

Pogodba z založnikom Taylor & Francis v letu 2023 vključuje 85 vavčerjev (100 % popust na APC) v hibridnih revijah Open Select Standard (2158 revij, v katerih je vrednost APC do vključno 3.550 EUR; seznam naslovov na zavihku "Vavčerji APC") in 5 % popust na APCje v ostalih hibridnih revijah Open Select  (33 revij, v katerih je vrednost APC višja od 3.550 EUR; seznam naslovov na zavihku "5% popust na APC").


Koriščenje ugodnosti odprtega dostopa:

Identifikacija članka, kot upravičenega za koriščenje vavčerja, poteka preko domene avtorjeve elektronske pošte in preko imena njegove institucije:

  • Upravičeni avtor se mora pri oddajanju svojega članka identificirati pravilno, t.j. kot član ene izmed spodaj navedenih institucij. Ime institucije avtor navede v angleškem jeziku. V primeru, da je avtor član ene izmed univerz, mora navesti ime univerze (npr. University of Maribor) in ne (zgolj) ime fakultete.
  • Če je mogoče naj avtor pri oddaji članka uporabi institucionalni elektronski naslov (npr. s končnico @ef.uni-lj.si). 

Koriščenje vavčerjev za odprti dostop:

Dokler so avtorjevi instituciji na voljo vavčerji, bo (po sprejetju prispevka v objavo) koriščenje vavčerja odobreno in avtor bo prejel sporočilo s povezavo, kjer bo lahko izbral in podpisal licenco Creative Commons. Članek bo nato objavljen v odprtem dostopu.

Koriščenje 5% popusta na APC:

Popust bo odobren za vse članke, ki bodo do njega upravičeni. Koriščenje popusta bo odobreno po sprejetju članka v objavo, o odobritvi popusta pa bo avtor obveščen po elektronski pošti.


Do brezplačnih vavčerjev so upravičeni dopisni avtorji, ki so študenti, zaposleni ali pogodbeniki institucij z dostopom do revij:

Institucija Število vavčerjev v 2023
 Univerza v Ljubljani (vključno z NUK, CTK in NIB)

36

 Inštitut Jožef Štefan 6
 Univerza v Mariboru (vključno z UKM) 7
 Univerza na Primorskem 6
 ZRC SAZU 2
Pedagoški inštitut 2
 Vse institucije - vavčerji, ki jih lahko uporabi vsaka izmed institucij, tudi če je že porabila svoje ostale vnaprej določene vavčerje (UL, NUK, CTK, NIB, UM, UKM, UP, UNG, IJS, ZRC SAZU, pedagoški inštitut, Kmetijski inštitut Slovenije, Gozdarski inštitut Slovenije, Onkološki inštitut Ljubljana) 26

Poročilo o uporabi vavčerjev za leto:

  • 2021;
  • 2022;
  • 2023 (podatki odražajo trenutno stanje, saj se redno dopolnjujejo).

Dodatne informacije: odprti-dostop@nuk.uni-lj.si

 

To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 International licenco