Prekinitev dostopa do Gale Research Complete

Objavljeno: 27. december 2023

Dostop do eletronskega vira Gale Research Complete se bo prekinil 31. 12. 2023. Od 1. 1. 2024 pa bo še vedno dostopna zbirka Literature Resource Center, ki je sicer del Gale Research Complete.

Literature Resource Center služi za iskanje znanstvene literature in besedil člankov s področja literarnih ved, biografskih in kritičnih esejev o avtorjih, bibliografij in vsebin del, izbranih spletnih mest ter portretov. LRC obsega besedila člankov iz več kot 475 znanstvenih časopisov in besedila iz več kot 420 referenčnih del, nekaj je navedenih v nadaljevanju.

  • Contemporary Authors obsega informacije o približno 160 000 avtorjih od 20. stoletja naprej, katerih dela so bila prevedena v angleški jezik ali pa so bila izdana v ZDA.
  • Contemporary Literary Criticism obsega izbor kritik, ocen ipd. sodobnih literatov (tudi scenaristov), bibliografijo avtorjevih del in literaturo o avtorju.
  • Dictionary of Literary Biography obsega kritične biografske eseje o literatih in bibliografijo avtorjevih del.
  • Vključeni so tudi eseji iz drugih publikacij založbe Gale:  Contemporary Literary Criticism, Twentieth-Century Criticism, Nineteen-Century Literature Criticism, Poetry Criticism, Short Story Criticism and Children's Literature Review, Drama Criticism, Shakespearian Criticism, Classical and Medieval Literature Criticism itn.

Dostop je omogočen z lokacij UL, CTK, NIB in NUK. Oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje UL ter osebje CTK, NIB in NUK.