SAGE

Ugodnosti v 2021

Brezplačne objave v odprtem dostopu v hibridnih revijah Sage Choice

Podpis preoblikovalne pogodbe med konzorcijem COSEC in Sage Publishing prinaša dopisnim avtorjem institucij z naročnino na Sage Premier (2021)možnost brezplačne objave v odprtem dostopu v hibridnih revijah z oznako Sage Choice v letu 2021. (Ta ugodnost ne velja za majhno število revij z oznako »Subscription Only«).

Kako do brezplačne objave v odprtem dostopu: Sistem Sage Open Access Portal omogoča avtomatizirano identifikacijo upravičenih avtorjev (Ringgold ID in institucionalna končnica elektronske pošte) in jim sporoči razpoložljivost hibridnega objavljanja OA. Sistem olajša in podpira potek dela, v katerem bo avtor sprejel objavo OA (brezplačno) in digitalno podpisal pogodbo o sodelovanju (CC-BY-NC ali CC-BY 4.0 ali drugo zahtevano licenco).

20 % znižanje stroškov objave članka (APC) v zlatih odprtodostopnih revijah Sage

Podpis pogodbe med konzorcijem COSEC in Sage Publishing prinaša avtorjem 20 % znižanje stroškov objave članka t. i. APC, za avtorje, ki želijo objaviti v eni izmed revij v zlatem odprtem dostopu v letu 2021.

Pogoji:

Znižan APC je omogočen avtorjem iz institucij, ki imajo trenutno naročnino na Sage Premier (2021). Znižan APC se lahko uveljavi tudi, če je samo en avtor član teh institucij.

Kako do znižanega APC: vpišite kodo EIFLOA v plačilni vmesnik in obvestite uredniški odbor SAGE, da ste upravičeni do znižanega APC ALI odgovorite na e-poštno sporočilo, ki zahteva plačilo s kodo. Opozorilo: Ko je račun izdan, znižan APC ni več mogoč.

Znižan APC ni združljiv z drugimi popusti za objavo. Če avtor zahteva več popustov hkrati, se upošteva samo en popust, in sicer najvišji.

Več informacij najdete na spletni strani EIFL: https://eifl.net/apcs/sage-apcs-open-access-journals

Institucije z naročnino na Sage Premier (2021), katerih avtorji so upravičeni do znižanih oziroma brezplačnih objav v odprtem dostopi APC:

  • Univerza v Ljubljani (z NUK in CTK)
  • Univerza v Mariboru
  • Univerza na Primorskem
  • Inštitut za narodnostna vprašanja
  • Onkološki inštitut Ljubljana
  • Pedagoški inštitut
  • Urbanistični inštitut
  • ZRC SAZU
  • Nova univerza

Poročilo o objavah v prvem četrtletju 2021 na povezavi.

Dodatne informacije: odprti-dostop@nuk.uni-lj.si


Creative Commons licenca
To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 International licenco