15 VAVČERJEV ZA APC PRI EMERALD PUBLISHING

Nova pogodba med COSEC in Emarald Publishing prinaša upravičenim avtorjem 15 vavčerjev (15 člankov) za brezplačne objave člankov v odprtem dostopu.

Pogodba velja za obdobje od 1. januarja 2020 do 31. decembra 2020.

Upravičeni avtorji pooblaščenih organizacij lahko uporabijo 15 vavčerjev za stroške objav prispevkov (APC) v vseh revijah Emerald Premier (308 revij), vseh zlatih odprtih revijah založnika Emerald (2) in na odprtodostopnih platformah založnika Emerald (Emerald Open Research). 

Kako do uveljavitve vavčerja: upravičeni avtorji lahko uveljavijo vavčer na točki sprejetja članka v objavo. Dokler pooblaščene organizacije ne porabijo vnaprej določenega števila vavčerjev, bodo članki upravičenih avtorjev samodejno izbrani za objavo v odprtem dostopu. Upravičeni avtorji lahko tudi odstopijo od objave v odprtem dostopu. Vavčerji v teh primerih niso porabljeni. Podrobnejši opis postopka objave najdete v brošuri: Emerald’s allocated APC workflow.

Upravičeni avtorji so dopisni avtorji, ki so študenti, zaposleni ali pogodbeniki pooblaščenih organizacij. Pooblaščene organizacije so:

Univerza v Ljubljani (vključno z NUK in CTK) - 9 vavčerjev
Univerza v Mariboru (vključno z UKM) - 3 vavčerji
Univerza na Primorskem - 2 vavčerja
Pooblaščene organizacije - 1 vavčer, ki ga lahko uporabi vsaka izmed pooblaščenih organizacij, tudi če je že porabila svoje ostale vnaprej določene vavčerje (UL, UM, UP, IZUM, Inštitut za ekonomska raziskovanja, Onkološki inštitut Ljubljana, DOBA fakulteta in Gea College)

Članki, za katere so porabljeni vavčerji, so samodejno objavljeni pod licenco CC BY 4.0, v primeru, da se upravičeni avtorji dogovorijo z založnikom, pa je mogoča tudi objava pod licenco CC BY-SA 4.0.

 


Creative Commons licenca
To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 International licenco