Izobraževanje za učinkovito iskanje digitalnih vsebin na portalu Digitalne knjižnice Slovenije

Tečaj je namenjen knjižničarjem, ki se želijo podrobneje seznaniti z možnostmi iskanja vsebin na portalu Digitalna knjižnica Slovenije.

CILJ: Udeležence seznaniti s funkcionalnostmi portala Digitalne knjižnice Slovenije in jih usposobiti za samostojno iskanje digitalnih vsebin po portalu.

VSEBINA: Predstavitev funkcionalnosti portala Digitalne knjižnice Slovenije – dLib.si, ki omogoča enostaven dostop do digitalizirane in izvorno digitalne slovenske pisne kulturne dediščine, ki jo hranijo slovenske knjižnice in druge dediščinske ustanove. Uporabniku nudi raznolike možnosti iskanja po portalu in dostop do celotnih besedil sodobnih in starejših znanstvenih revij, časopisov, knjig, zemljevidov, fotografij in notnega gradiva. S tem predstavlja nepogrešljiv pripomoček pri študiju in raziskovanju, hkrati pa tudi obsežen vir kulturno-zgodovinsko pomembnega in zanimivega gradiva za prostočasne aktivnosti in osebno raziskovalno delo. Tečaj vsebuje splošno predstavitev delovanja portala in različne vrste izvorno digitalnih in digitaliziranih gradiv ter praktičen prikaz načinov iskanja in uporabe.

NAČIN IZVEDBE: predavanja, predstavitve

IZVEDBA: mag. Zoran Krstulović

KOTIZACIJA: /


 • Datumi tečaja

 • okt.
  05
  Še 18 mest
  od 10:00 do 12:30
  Računalniška učilnica, Turjaška 1
  Dodaj v koledar

Prijavi se