SciFinderⁿ

Registracija:

 1. Založnik zahteva predhodno enkratno registracijo, ki jo opravite na tej povezavi. Po registraciji boste prejeli na elektronski naslov, ki ste ga uporabili ob registraciji, potrditveno sporočilo s povezavo za potrditev registracije.
 2. Za dostop kliknite SciFindern

 3. Po prijavi preko obrazca za oddaljeni dostop se prijavite z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ju ustvarili ob registraciji na SciFindern
Accessibility:
SciFinderⁿ (Access from the locations of the University of Ljubljana, CTK, and NUK. Remote access for students and employees of the University of Ljubljana who are members of the UL, CTK, and NUK libraries)
 • SciFindern je bibliografska podatkovna zbirka s preko 40 milijonov zapisov o člankih iz revij, knjigah, prispevkih s konferenc, poročilih, disertacijah, patentih itn. s področij kemije, biokemije, biomedicine in sorodnih ved. Iskanje je možno po temah, avtorjih, imenih podjetij, identifikatorjih dokumentov, naslovih revij, patentih (REFERENCES).

  Vsebuje tudi podatke o približno 160 milijonih kemijskih spojin, ki ji lahko iščemo po kemijskih shemah, Markushovih shemah, lastnostih in identifikatorjih spojin (SUBSTANCES).

  Iskati je možno tudi po reakcijskih shemah (REACTIONS), saj je vključuje urejevalnik shem.

  Za registrirane uporabnike je zbirka dostopna tudi na mobilnih napravah https://scifinder.cas.org/mobile.

 • Provider: American Chemical Society