Informacijski viri

 1. WARC

  Kategorija: Ekonomija Komunikologija Sociologija Trženje    Tip: Besedila člankov

  Zbirka WARC zagotavlja dostop do prek 8000 polnih besedil člankov s področja trženja in oglaševanja iz revij kot so Market Leader, The Journal of Advertising Research, International Journal of Advertising , The International Journal of Market Research, itd. Poleg tega vsebuje okoli 5000 nagrajenih študij primera, na primer: New Zealand Effies 2011, DMA ECHO Awards 2011, EACA Euro Effies 2011, Australian Effies 2011, WPP Atticus Awards 2010, itd. V zbirki lahko najdete tudi konferenčne publikacije, statistične podatke, ter novice s področja marketinga in oglaševanja.

  Jezik: angleščina
  Vir naroča: Ekonomska fakulteta in Fakulteta za družbene vede

  Dostopnost:

  • WARC (Dostop z lokacij FDV in EF. Oddaljen dostop za študente in osebje Fakultete za družbene vede in Ekonomske fakultete.)

   

  več

 2. Wayback Machine

  Kategorija: Multidisciplinarna področja    Tip: Arhivi Viri na internetu

  Wayback Machine služi za iskanje arhiviranih javnih spletnih strani in objav v USENET konferencah. Iskanje je možno po spletnem naslovu (url) in datumu. Arhiv spleta sega nazaj do leta 1996.

  Dostopnost:

   

  več

 3. Web of Science

  Kategorija: Družboslovje in humanistika Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika    Tip: Citatni indeksi Seznami in abstrakti člankov

  Servis Web of Science (WoS) omogoča dostop do multidisciplinarnih bibliografskih baz podatkov z indeksi citiranosti: Science Citation Index Expanded® (SCI-EXPANDED), Social Sciences Citation Index® (SSCI) in Arts & Humanities Citation Index® (A&HCI). Vključujejo podatke iz okrog 10.000 najbolj prestižnih in vplivnih znanstvenih revij na svetu za obdobje od leta 1970 dalje.

  Dostopna sta tudi Journal Citation Reports and Journal Citation Reports. Science Edition, kjer so na razpolago podatki o dejavnikih (faktorjih) vpliva in drugih bibliometričnih kazalnikov za posamezne revije. 

  Podrobnosti o vsakem si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

  1. Arts and Humanities Citation Index
  2. Science Citation Index Expanded
  3. Social Sciences Citation Index
  4. Journal Citation Reports
  5. Journal Citation Reports. Science Edition

   

  Servis Web of Science (WoS) omogoča tudi iskanje po drugih bazah:

  BIOSIS Citation index - zbirka citatnih indeksov s področja znanosti o življenju in biomedicine

  Current Contents Connect - zbrana kazala in bibliografske informacije o najpomembnejših znanstvenih revijah in knjigah, spletnih mestih in dokumentih. Omogoča iskanje po predobjavljenih člankih.

  Data Citation Index - zbirka raziskovalnih podatkov, študij in zbirk podatkov iz mednarodnih podatkovnih repozitorijev.

  Derwent Innovations Index - informacije o patentih iz Darwent World Patent Index in citati patentov iz Patents Citation Index. Patenti segajo nazaj do 1963, citati patentov pa nazaj do 1973.

  KCI - Korean Journal Database - dostop do člankov iz multidisciplinarnih revij, vključenih v KCI, ki ga upravlja korejska državna fundacija za raziskave in vključuje bibliografske informacije o akademski literaturi, objavljeni v Koreji.

  MEDLINE - podatkovna zbirka ameriške nacionalne medicinske knjižnice, National Library of Medicine (NLM), ki omogoča raziskovanje področij biomedicine, znanosti o življenju, bioinženiringa, javnega zdravja, klinične oskrbe ter znanosti o rastlinah in živalih.

  Russian Science Citation Index - bibliografske informacije in citati akademskih člankov ruskih raziskovalcev iz več kot 500 znanstvenih revijah.

  ScIELO Citation Index - dostop do znanstvene literature s področij naravoslovja, tehnike, družboslovja in humanistike, objavljene v pomembnih revijah v odprtem dostopu iz Latinske Amerike, Portugalske, Španije in Južne Afrike.

  Zoological Records - vodilna referenčna taksonomska zbirka podatkov, najstarejša kontinuirano izhajajoča  zbirka živalske biologije.

   

  Dostopnost:

  • Web of Science (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več

 4. WEBIS

  Kategorija: Družboslovje in humanistika Naravoslovje in tehnika    Tip: Katalogi knjižnic Viri na internetu

  WEBIS so spletne strani, ki dajejo pregled nad tem, katera nemška knjižnica pokriva posamezna tematska področja (znanstvene discipline, geografska področja itn.). Podatki o knjižnici obsegajo opis specializiranega tematskega področja, opis fonda, povezave na katalog knjižnice, na seznam virov na internetu s tematskega področja knjižnice, elektronske časopise itn.

  Jezik: nemščina

  Dostopnost:

   

  več

 5. Webopedia

  Kategorija: Elektrotehnika Računalništvo    Tip: Slovarji

  Webopedia je spletni slovar tehnoloških izrazov. Prinaša razlage in definicije besed, izrazov, fraz in kratic, povezanih z računalništvom in informacijsko tehnologijo. Poleg tega tam,  kjer je to smiselno, ponuja tudi bolj poglobljene prispevk in povezave na dodatne vire informacij. 

  Jezik: angleščina

  Dostopnost:

   

  več

 6. Wiley Online Library

  Kategorija: Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika    Tip: Besedila člankov Elektronske revije Znanstvene publikacije

  Wiley Interscience služi za iskanje ter branje znanstvenih in strokovnih člankov z vseh področij. Obsega bibliografske podatke z abstrakti in besedila člankov preko 120 znanstvenih časopisov od leta 1997 dalje.

  Dopolnjevanje: dnevno
  Jezik: angleščina

  Servis naroča konzorcij Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem, Instituta Jožef Stefan, Kemijskega inštituta, Onkološkega inštituta in IZUM.

  Dostopnost:

  • Wiley Online Library odd.d. (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več

 7. WorldCat

  Kategorija: Multidisciplinarna področja    Tip: Katalogi knjižnic

  WorldCat je javno dostopen vzajemni katalog (OPAC) gradiv v zbirkah več kot 72.000 knjižnic iz 170 držav sveta. Vsebuje preko 300 milijonov bibliografskih zapisov knjig, revij, člankov, zemljevidov, notnih zapisov, cedejev, audio in video gradiva, spletnih vsebin in drugega klasičnega ali digitalnega gradiva v več kot 470 jezikih.

  Dopolnjevanje: dnevno

  Dostopnost:

   

  več