Informacijski viri

 1. Raziskovalec

  Kategorija: Splošne informacije    Tip: Viri na internetu

  Raziskovalec služi za iskanje virov za Slovenijo na internetu. Viri so urejeni po regijah in občinah. Uporabite lahko tudi iskanje po naslovu in ključnih besedah ali pa sprožite iskanje po drugih iskalnikih (Google, Najdi.si, Yahoo itn.).

  Dostopnost:

   

  več

 2. Rechtsinformationssystem

  Kategorija: Pravo    Tip: Zakonodaja

  Rechtsinformationssystem (RIS) služi za iskanje in branje pravnih predpisov, judikatov in vsebine uradnega lista Republike Avstrije. Obsega besedila veljavnih zakonov in podzakonskih aktov Republike Avstrije, predloge zakonov, zakone zveznih dežel, lokalne predpise, zakonodajo EU, besedila uradnih listov Republike Avstrije in posameznih zveznih dežel, judikate ustavnega, upravnega, vrhovnega, deželnih ter okrožnih sodišč.

  Jezik: nemščina, delno v angleščini

  Dostopnost:

  • RIS (Dostop brez omejitev)

   

  več

 3. Repozitorij Univerze v Ljubljani

  Kategorija: Družboslovje in humanistika Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika    Tip: Arhivi Katalogi in seznami

  Repozitorij Univerze v Ljubljani omogoča zbiranje in hranjenje elektronskih oblik zaključnih del študija ter objav zaposlenih na Univerzi in raziskovalnih podatkov. Za vsako delo, shranjeno v Repozitorij Univerze, se bo v procesu oddaje v Repozitorij na nacionalnem portalu izvedlo zaznavanje podobnosti vsebin (plagiatorstva). V Repozitoriju so na voljo tudi metapodatki del iz zbirk ePrints.FRI, PeFprints, DRUGG in ADP.

  Dostopnost:

  • RUL (Dostop brez omejitev)

   

  več

 4. Research Monitor

  Kategorija: Ekonomija Management    Tip: Besedila člankov

  Bibliografska zbirka s celotnimi besedili. Research Monitor omogoča dostop do vsebin več kot 5000 raziskav Euromonitor International: vsebuje poročila o industriji, državi in potrošnikih za 80 držav ter dnevne poslovne novice, članke in mnenja strokovnjakov. Obravnava je celovita in poglobljena ter enako obsežna za vsako državo.

  Dostopnost:

  • Research Monitor (Dostop z lokacij Ekonomske fakultete UL. Oddaljen dostop za študente in zaposlene člane Centralne ekonomske knjižnice)

   

  več

 5. RILM Abstracts of Music Literature

  Kategorija: Glasba    Tip: Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije

  RILM Abstracts of Music Literature je obsežna glasbena bibliografija, ki ponuja širok in natančen pregled gradiva ter omogoča tako poglobljeno raziskovanje kot neobvezno pregledovanje vsebin bralcem vseh zahtevnostnih stopenj. RILM je pravi naslov za raziskovalce, ki želijo jasne in preverjene bibliografske informacije, opremljene s citati in povzetki.

  Zajema obdobje od leta 1967 do danes in se dopolnjuje mesečno. Zbirka obsega več kot 11.000 revij in vsebuje preko 700.000 zapisov, vsako leto pa je na novo dodanih preko 40.000. Zapisom so lahko priloženi tudi avdio in videpo posneki, ki predstavljajo rezultate raziskav oz. terenskega dela.

  Vir za citate v RILM so publikacije, ki se objavljajo v 155 državah in v 214 rezličnih jezikih. Naslovi so prevedein v Angleščino, večina zapisov je opremljena tudi z angleškimi povzetki.

  Dopolnjevanje: mesečno
  Jezik: angleščina

  Dostopnost:

  • RILM (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za vse člane knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več

 6. RILM Music Encyclopedias

  Kategorija: Glasba    Tip: Besedila člankov Biografski podatki Enciklopedije Informacijski portal Slovarji

  Vir bo na voljo od 1. 1. 2018.

  RILM Music Encyclopedias je zbirka celotnih besedil referenčnih del s področja glasbe. Trenutno vključuje več kot 40 naslovov (od 1775 do danes), vsako leto pa se priključijo novi. Vključuje več kot 260.000 geselskih člankov. Gre za svetovni vir, namenjen vsem raziskovalnim potrebam mednarodne glasbene skupnosti. Poleg širšega področja glasbe pokriva tudi popularno glasbo, opero, glasbene inštrumente, bluz in gospel. Prispevki so na voljo v angleškem in tudi v nekaterih drugih jezikih (nemškem, francoskem, italijanskem idr.).

  Vključuje tudi Biographical Dictionary of Afro-American and African Music, Biographical Dictionary of Russian/Soviet Composers, Das Gothic- und Dark Wave Lexikon, Encyclopedia of the Blues, International Encyclopedia of Women Composers, Biographical Dictionary of Musicians, Handwörterbuch musikalischer Terminologie, Biographisch-bibliographisches Quellen-Lexikon (Eitner) idr. Seznam publikacij v RILM Music Encyclopedias je na spletni strani http://www.rilm.org/encyclopedias/.

  Dostopnost:

  • RILM Music Encyclopedias (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK ter vse člane NUK)

   

  več

 7. Royal Society of Chemistry Gold

  Kategorija: Biologija Fizika Kemija Medicina Veda o materialih    Tip: Besedila člankov Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije Znanstvene publikacije

  RSC Gold omogoča dostop do 43 tekočih naslovov revij, 5 podatkovnih zbirk (Analytical Abstracts, Chemical Hazards in Industry, Laboratory Hazards Bulletin, Natural Product Updates in Synthetic Reaction Updates), monografske serije Issues in Environmental Science and Technology in arhivskih vsebin Annual Reports on the Progress of Chemistry, sekcije A, B in C  enega od vodilnih svetovnih združenj za kemijo, britanskega Royal Society of Chemistry. Pokriva področja  kemije, biologije, biofizike oz. fizike, materialov, medicine in farmacije. Celotna besedila člankov  so dostopna različno, pri nekaterih naslovih revij od l. 1997 oz. pri novejših naslovih od začetka izhajanja dalje.

   

  Dostopnost:

  • RSC Gold (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več