Informacijski viri

 1. JapanKnowledge Lib

  Kategorija: Družboslovje in humanistika Jezikoslovje Multidisciplinarna področja    Tip: Besedila člankov Enciklopedije Informacijski portal Slovarji

  JapanKnowledge Lib je spletni arhiv, ki ponuja največjo zbirko osrednjih japonskih enciklopedij, slovarjev in ostalih referenčnih virov ter periodike, ki se vsebinsko večinoma ukvarjajo z japonskim jezikom, religijo, zgodovino in kulturo. Med drugim vključuje dostop do celotnih besedil Nihon kokugo daijiten, Kokushi daijiten, Nihon jinmei daijiten, Nihon daihyakka zensho, Nihon koten bungaku zenshu in dostop do več dvojezičnih slovarjev. Osnovno iskanje preiskuje po vseh vključenih virih, hkrati pa je omogočeno, da vsak lahko prilagodi iskanje svojim potrebam in išče po posebnem naslovu. JapanKnowledge Lib odlikuje tudi odzivno oblikovani uporabniški vmesnik, ki je zato primeren tudi za uporabo na mobilnih napravah.

  Seznam gradiva, ki je na voljo v JapanKnowledge Lib.

  Dostopnost:

  • JapanKnowledgeLib (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več

 2. Journal Citation Reports

  Kategorija: Družboslovje in humanistika    Tip: Bibliometrični podatki Periodika

  Journal Citation Reports služi za bibliometrične analize znanstvenih časopisov s področja družboslovja vključenih v citatne indekse. Podatki omogočajo določiti vplivnost, branost in aktualnost časopisa, identificirati časopise, ki citirajo nek časopis ali ugotoviti, katere časopise nek časopis citira itn.
  Obsega bibliografske podatke, število člankov, število citatov, dejavnik vpliva (impact factor), immediacy index, citing ter cited half-life, število citatov po letih in predmetno kategorijo za 1600 znanstvenih časopisov s področja družboslovja.
  Na servisu COBISS/OPAC so dosegljivi samo podatki o naslovu, ISSN, faktorju vplivnosti in predmetni kategoriji časopisa.
  Jezik: angleščina
  Dopolnjevanje: letno

  Dostopnost:

   

  več

 3. Journal Citation Reports Science Edition

  Kategorija: Naravoslovje in tehnika    Tip: Bibliometrični podatki

  Journal Citation Reports Science Edition prinaša rezultate bibliometričnih analiz za več kot 8.000 znanstvenih revij, ki so vključene v citatne indekse s področij naravoslovnih in tehniških ved.

  Na razpolago so podatki o številu citatov, dejavniku vpliva (impact factor) za zadnje leto in za 5 letno obdobje,  immediacy index, citing ter cited half-life...

  Dodatni so tudi podatki za Eigenfactor.

  Na servisu COBISS/OPAC so dosegljivi samo podatki o naslovu, ISSN, faktorju vplivnosti in predmetni kategoriji časopisa.


  Jezik: angleščina
  Dopolnjevanje: letno

  Dostopnost:

   

  več

 4. JSTOR

  Kategorija: Biotehnika    Tip: Besedila člankov Elektronske revije Znanstvene publikacije

  JSTOR (Journal Storage) je arhiv namenjen iskanju in branju celotnih besedil več kot 1700 znanstvenih časopisov z različnih področij kot so: antropologija, arheologija, ekonomija in podjetništvo, filozofija, glasba, izobraževanje, jezikoslovje in književnost, matematika, naravoslovne znanosti, politologija, pravo, sociologija, umetnost in umetnostna zgodovina, zgodovina itn.

  Poudarek je predvsem na starejših letnikih časopisov, tako da so pogosto na voljo od začetka njihovega izhajanja. Med njimi je tudi celoten arhiv drugega najstarejšega znanstvenega časopisa Philosophical Transactions of the Royal Society (1665-), v katerem sta bila leta 1687 objavljena prva slovenska izvirna prispeveka J. V. Valvasorja, morda je najbolj poznan prispevek z naslovom "...Description of the Wonderful Lake of Zirknitz..." (Phil. Trans. XVI/ št. 191, str. 414-427). Nadalje dobimo arhive več kot stotih časopisov, ki so začeli izhajati v 19. stoletju, več kot 300 časopisov, ki so začeli izhajati v prvi polovici 20. stoletja itn. Navadno pa ni možen dostop do najnovejših letnikov. Zapora dostopa je v povprečju 2 do 3 leta.

  Seznam časopisov:

  Dostopnost:

  • JSTOR (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več