Informacijski viri

 1. TEMA® Technology and Management

  Kategorija: Elektrotehnika Management Medicina Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika Veda o materialih    Tip: Znanstvene bibliografije

  Zbirka TEMA vsebuje bibliografske zapise z izvlečki, ključnimi besedami oz. deskriptorji iz mednarodne in nemške znanstvene in strokovne literature (revije, konferenčni zborniki, poročila, disertacije itd.) s področja tehnike in menedžmenta. Vsebuje informacije o razvoju in raziskavah, inovacijah, novih izdelkih, opremi in procesih na področjih strojništva, procesne tehnike, elektrotehnike in elektronike, informacijskih tehnologij, energetike, materialov, tekstilne tehnologije, medicinske opreme, rudarstva, menedžmenta in organizacije. Pokriva časovno obdobje od leta 1968 dalje.

  Bibliografski del zapisa je pretežno v nemščini, izvlečki pa v nemščini in/ali angleščini. Pri iskanju je možno uporabljati angleške ali nemške izraze, pojme iz kontroliranega seznama deskriptorjev “Thesaurus Engineering and management” in kode iz WTI klasifikacije.

  TEMA vsebuje več podzbirk z ožjo tematiko, po katerih lahko iščemo tudi samostojno (izbor na vstopni strani): DOMA® (strojništvo), ZDE (elektrotehnika, elektronika in energetika), WEMA Materials® (materiali), BEFO (menedžment in organizacija), TOGA® (tekstilna tehnologija), MEDITEC (medicinski inženiring), BERG (rudarstvo) in ENTEC (energetika). V portal TecFinder je vključena še zbirka TEMotive (električna mobilnost).

  Dostopnost:

  • WTI-Frankfurt eG (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več

 2. Zentralblatt MATH

  Kategorija: Matematika    Tip: Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije

  Zentralblatt MATH služi za iskanje znanstvene literature s področja matematike. Obsega več kot 3 milijone bibliografskih opisov s kritičnimi izvlečki o člankih iz okrog 3000 periodičnih publikacij in 170.000 knjig, zbornikov ,konferenčnih prispevkov itn. Najstarejše gradivo sega v leto 1826, od leta 1868 dalje pa je na voljo v celoti.

  Za iskanje po tematiki uporabite Mathematics Subject Classification (MSC) in ključne besede.

  Dopolnjevanje: dvotedensko
  Jezik: angleščina

  Vir nabavlja Matematična knjižnica.

  Dostopnost:

   

  več