Informacijski viri

 1. SPOLIT

  Kategorija: Šport    Tip: Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije

  SPOLIT služi za iskanje znanstvene in strokovne literature s področja športa (športna medicina, telesna vzgoja, filozofija športa, kineziologija, biomehanika, psihomotorika, športna zgodovina, sociologija športa, psihologije športa, ..).
  Obsega bibliografske podatke z abstrakti člankov iz znanstvenih in strokovnih časopisot ter podatke o knjigah, prispevkih iz zbornikov, disertacijah itn.

  Osredotoča se predvsem na nemško in angleško govorno področje. Zajete so objave od leta 1995 naprej. Za iskanje po tematiki uporabite deskriptorje.

  Dopolnjevanje: dnevno
  Jezik: nemščina

  Dostopnost:

   

  več

 2. Synthetic Reaction Updates

  Kategorija: Kemija    Tip: Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije

  Synthetic  Reaction Updates (ponudnik Royal Society of Chemistry) je servis za spremljanje novosti na področju organske sinteze. Zajema najpomembnejše primarne vire iz splošne in organske kemije in nudi informacije o najzanimivejših, inovativnih in relevantnih novih reakcijah. Vsak zapis vsebuje kompletne bibliografske podatke o originalnem članku, celotno shemo reakcije ter povezavo na originalno objavo pri založniku. Servis omogoča iskanje glede na tematiko in tip reakcije ali pregledovanje vsebine z uporabo klasifikacije po tipu reakcije ter shranjevanje struktur in izvoz izbranih zapisov v orodja za urejanje bibliografij. Uporabniki si lahko ustvarijo osebne profile za shranjevanje svojih iskanj in za nastavitev obveščanja o novih vsebinah.

   

  Dostopnost:

  • Syntetic Reaction Update (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več

 3. Web of Science

  Kategorija: Družboslovje in humanistika Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika    Tip: Citatni indeksi Seznami in abstrakti člankov

  Servis Web of Science (WoS) omogoča dostop do multidisciplinarnih bibliografskih baz podatkov z indeksi citiranosti: Science Citation Index Expanded® (SCI-EXPANDED), Social Sciences Citation Index® (SSCI) in Arts & Humanities Citation Index® (A&HCI). Vključujejo podatke iz okrog 10.000 najbolj prestižnih in vplivnih znanstvenih revij na svetu za obdobje od leta 1970 dalje.

  Dostopna sta tudi Journal Citation Reports and Journal Citation Reports. Science Edition, kjer so na razpolago podatki o dejavnikih (faktorjih) vpliva in drugih bibliometričnih kazalnikov za posamezne revije. 

  Podrobnosti o vsakem si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

  1. Arts and Humanities Citation Index
  2. Science Citation Index Expanded
  3. Social Sciences Citation Index
  4. Journal Citation Reports
  5. Journal Citation Reports. Science Edition

   

  Servis Web of Science (WoS) omogoča tudi iskanje po drugih bazah:

  BIOSIS Citation index - zbirka citatnih indeksov s področja znanosti o življenju in biomedicine

  Current Contents Connect - zbrana kazala in bibliografske informacije o najpomembnejših znanstvenih revijah in knjigah, spletnih mestih in dokumentih. Omogoča iskanje po predobjavljenih člankih.

  Data Citation Index - zbirka raziskovalnih podatkov, študij in zbirk podatkov iz mednarodnih podatkovnih repozitorijev.

  Derwent Innovations Index - informacije o patentih iz Darwent World Patent Index in citati patentov iz Patents Citation Index. Patenti segajo nazaj do 1963, citati patentov pa nazaj do 1973.

  KCI - Korean Journal Database - dostop do člankov iz multidisciplinarnih revij, vključenih v KCI, ki ga upravlja korejska državna fundacija za raziskave in vključuje bibliografske informacije o akademski literaturi, objavljeni v Koreji.

  MEDLINE - podatkovna zbirka ameriške nacionalne medicinske knjižnice, National Library of Medicine (NLM), ki omogoča raziskovanje področij biomedicine, znanosti o življenju, bioinženiringa, javnega zdravja, klinične oskrbe ter znanosti o rastlinah in živalih.

  Russian Science Citation Index - bibliografske informacije in citati akademskih člankov ruskih raziskovalcev iz več kot 500 znanstvenih revijah.

  ScIELO Citation Index - dostop do znanstvene literature s področij naravoslovja, tehnike, družboslovja in humanistike, objavljene v pomembnih revijah v odprtem dostopu iz Latinske Amerike, Portugalske, Španije in Južne Afrike.

  Zoological Records - vodilna referenčna taksonomska zbirka podatkov, najstarejša kontinuirano izhajajoča  zbirka živalske biologije.

   

  Dostopnost:

  • Web of Science (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več

 4. Zentralblatt MATH

  Kategorija: Matematika    Tip: Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije

  Zentralblatt MATH služi za iskanje znanstvene literature s področja matematike. Obsega več kot 3 milijone bibliografskih opisov s kritičnimi izvlečki o člankih iz okrog 3000 periodičnih publikacij in 170.000 knjig, zbornikov ,konferenčnih prispevkov itn. Najstarejše gradivo sega v leto 1826, od leta 1868 dalje pa je na voljo v celoti.

  Za iskanje po tematiki uporabite Mathematics Subject Classification (MSC) in ključne besede.

  Dopolnjevanje: dvotedensko
  Jezik: angleščina

  Vir nabavlja Matematična knjižnica.

  Dostopnost:

   

  več