Informacijski viri

 1. L’Année philologique

  Kategorija: Družboslovje in humanistika    Tip: Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije

  L’Année philologique je specializirana bibliografska baza podatkov namenjena iskanju strokovne in znanstvene literature s področja grške in rimske civilizacije. Pokriva naslednja področja: klasično filologijo, ki zajema zgodnja krščanska besedila in patristiko, grško in rimsko zgodovino, umetnost, arheologijo z numizmatiko in epigrafiko, filozofijo, religijo, mitlogijo, glasbo, znanost.

  Obsega bibliografske podatke z abstrakti vseh zvezkov tiskane verzije bibliografije, ki izhaja od leta 1928 dalje.

  Jezik: angleščina, nemščina, francoščina, španščina, italijanščina

  Dostopnost:

  • Brepolis (Dostop z lokacij Filozofske fakultete UL. Oddaljen dostop za vse člane OHK.)

   

  več

 2. ProQuest Social Science Database

  Kategorija: Družboslovje in humanistika    Tip: Besedila člankov Seznami in abstrakti člankov Znanstvene publikacije

  Zbirka Proquest Social Science Database služi za iskanje znanstvene literature s področja družboslovja in zagotavlja pokritost področij antropologije, kriminologije, ekonomije, politologije, psihologije, socialnega dela, izobraževanja in sociologije. Zbirka vključuje 1457 naslovov revij, od tega 1157 v polnem besedilu, poleg tega pa vsebuje tudi uradne publikacije, delovna gradiva in konferenčne zbornike.

  Jezik: angleški

  Dostopnost:

   

  več

 3. Social Sciences Citation Index

  Kategorija: Družboslovje in humanistika    Tip: Citatni indeksi Seznami in abstrakti člankov

  Social Sciences Citation Index služi za iskanje znanstvene literature s področja družboslovja: sociologija, psihologija, zgodovina, ekonomija, politologija, pravo, geografija, pedagogika, bibliotekarstvo in informacijske znanosti, urbanizem, ženske študije itn. Obsega bibliografske podatke z abstrakti in citiranimi referencami o člankih iz več kot 3000 znanstvenih časopisov od leta 1970 dalje.

  Iskanje po tematiki: sklicevanje nekega avtorja na dokument drugega avtorja (članek, knjiga, patent, umetniško delo itn.) pomeni tematsko povezavo. Vsi članki, ki citirajo določen(-e) dokument(-e), obravnavajo specifično temo iz citiranega dokumenta(-ov).

  Seznam naslovov

  Dopolnjevanje: tedensko
  Jezik: angleščina

  Dostopnost:

  • Web of Science (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več

 4. Web of Science

  Kategorija: Družboslovje in humanistika Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika    Tip: Citatni indeksi Seznami in abstrakti člankov

  Servis Web of Science (WoS) omogoča dostop do multidisciplinarnih bibliografskih baz podatkov z indeksi citiranosti: Science Citation Index Expanded® (SCI-EXPANDED), Social Sciences Citation Index® (SSCI) in Arts & Humanities Citation Index® (A&HCI). Vključujejo podatke iz okrog 10.000 najbolj prestižnih in vplivnih znanstvenih revij na svetu za obdobje od leta 1970 dalje.

  Dostopna sta tudi Journal Citation Reports and Journal Citation Reports. Science Edition, kjer so na razpolago podatki o dejavnikih (faktorjih) vpliva in drugih bibliometričnih kazalnikov za posamezne revije. 

  Podrobnosti o vsakem si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

  1. Arts and Humanities Citation Index
  2. Science Citation Index Expanded
  3. Social Sciences Citation Index
  4. Journal Citation Reports
  5. Journal Citation Reports. Science Edition

   

  Servis Web of Science (WoS) omogoča tudi iskanje po drugih bazah:

  BIOSIS Citation index - zbirka citatnih indeksov s področja znanosti o življenju in biomedicine

  Current Contents Connect - zbrana kazala in bibliografske informacije o najpomembnejših znanstvenih revijah in knjigah, spletnih mestih in dokumentih. Omogoča iskanje po predobjavljenih člankih.

  Data Citation Index - zbirka raziskovalnih podatkov, študij in zbirk podatkov iz mednarodnih podatkovnih repozitorijev.

  Derwent Innovations Index - informacije o patentih iz Darwent World Patent Index in citati patentov iz Patents Citation Index. Patenti segajo nazaj do 1963, citati patentov pa nazaj do 1973.

  KCI - Korean Journal Database - dostop do člankov iz multidisciplinarnih revij, vključenih v KCI, ki ga upravlja korejska državna fundacija za raziskave in vključuje bibliografske informacije o akademski literaturi, objavljeni v Koreji.

  MEDLINE - podatkovna zbirka ameriške nacionalne medicinske knjižnice, National Library of Medicine (NLM), ki omogoča raziskovanje področij biomedicine, znanosti o življenju, bioinženiringa, javnega zdravja, klinične oskrbe ter znanosti o rastlinah in živalih.

  Russian Science Citation Index - bibliografske informacije in citati akademskih člankov ruskih raziskovalcev iz več kot 500 znanstvenih revijah.

  ScIELO Citation Index - dostop do znanstvene literature s področij naravoslovja, tehnike, družboslovja in humanistike, objavljene v pomembnih revijah v odprtem dostopu iz Latinske Amerike, Portugalske, Španije in Južne Afrike.

  Zoological Records - vodilna referenčna taksonomska zbirka podatkov, najstarejša kontinuirano izhajajoča  zbirka živalske biologije.

   

  Dostopnost:

  • Web of Science (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več