Informacijski viri

 1. American Physical Society (APS) Journals

  Kategorija: Fizika    Tip: Elektronske revije

  APS Journals služi za iskanje in branje člankov s področja fizike. Obsega besedila člankov iz osmih znanstvenih časopisov založnika American Physical Society (Physical Review… in Reviews of Modern Physics). Vključen je tudi arhiv časopisov založnika (PROLA), ki za nekatere naslove seže tudi do leta 1893.

  Dopolnjevanje: dnevno
  Jezik: angleščina

  Dostopnost:

  • APS Journals (Dostop z lokacij Fakultete za matematiko in fiziko, Medicinske fakultete, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje Fakultete za matematiko in fiziko, Medicinske fakultete, CTK in NUK)

   

  več

 2. IOP Science (Institute of Physics Journals)

  Kategorija: Fizika Računalništvo    Tip: Elektronske revije

  Zbirka IOP Science je namenjena iskanju in prebiranju člankov iz več kot 100 znanstvenih in strokovnih revij ter nekaj zbornikov s konferenc neprofitne založbe Institute of Physics (IOP) Publishing. Pokrivajo tematiko s področij fizike, astronomije in astrofizike, matematike, meritev, materialov, elektronike, računalništva in z njimi povezanih področij v tehniki, medicini, biologiji, kemiji. Celotna besedila člankov so dostopna zelo različno, pri nekaterih revijah že od l. 1923 dalje

  Dostopnost:

   

  več

 3. Royal Society of Chemistry Gold

  Kategorija: Biologija Fizika Kemija Medicina Veda o materialih    Tip: Besedila člankov Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije Znanstvene publikacije

  RSC Gold omogoča dostop do 43 tekočih naslovov revij, 5 podatkovnih zbirk (Analytical Abstracts, Chemical Hazards in Industry, Laboratory Hazards Bulletin, Natural Product Updates in Synthetic Reaction Updates), monografske serije Issues in Environmental Science and Technology in arhivskih vsebin Annual Reports on the Progress of Chemistry, sekcije A, B in C  enega od vodilnih svetovnih združenj za kemijo, britanskega Royal Society of Chemistry. Pokriva področja  kemije, biologije, biofizike oz. fizike, materialov, medicine in farmacije. Celotna besedila člankov  so dostopna različno, pri nekaterih naslovih revij od l. 1997 oz. pri novejših naslovih od začetka izhajanja dalje.

   

  Dostopnost:

  • RSC Gold (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

   

  več