Web of Science

Dostopnost
Web of Science (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK)

Servis Web of Science (WoS) omogoča dostop do multidisciplinarnih bibliografskih baz podatkov z indeksi citiranosti: Science Citation Index Expanded® (SCI-EXPANDED), Social Sciences Citation Index® (SSCI) in Arts & Humanities Citation Index® (A&HCI). Vključujejo podatke iz okrog 10.000 najbolj prestižnih in vplivnih znanstvenih revij na svetu za obdobje od leta 1970 dalje.

Dostopna sta tudi Journal Citation Reports and Journal Citation Reports. Science Edition, kjer so na razpolago podatki o dejavnikih (faktorjih) vpliva in drugih bibliometričnih kazalnikov za posamezne revije. 

Podrobnosti o vsakem si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

  1. Arts and Humanities Citation Index
  2. Science Citation Index Expanded
  3. Social Sciences Citation Index
  4. Journal Citation Reports
  5. Journal Citation Reports. Science Edition

 

Servis Web of Science (WoS) omogoča tudi iskanje po drugih bazah:

BIOSIS Citation index - zbirka citatnih indeksov s področja znanosti o življenju in biomedicine

Current Contents Connect - zbrana kazala in bibliografske informacije o najpomembnejših znanstvenih revijah in knjigah, spletnih mestih in dokumentih. Omogoča iskanje po predobjavljenih člankih.

Data Citation Index - zbirka raziskovalnih podatkov, študij in zbirk podatkov iz mednarodnih podatkovnih repozitorijev.

Derwent Innovations Index - informacije o patentih iz Darwent World Patent Index in citati patentov iz Patents Citation Index. Patenti segajo nazaj do 1963, citati patentov pa nazaj do 1973.

KCI - Korean Journal Database - dostop do člankov iz multidisciplinarnih revij, vključenih v KCI, ki ga upravlja korejska državna fundacija za raziskave in vključuje bibliografske informacije o akademski literaturi, objavljeni v Koreji.

MEDLINE - podatkovna zbirka ameriške nacionalne medicinske knjižnice, National Library of Medicine (NLM), ki omogoča raziskovanje področij biomedicine, znanosti o življenju, bioinženiringa, javnega zdravja, klinične oskrbe ter znanosti o rastlinah in živalih.

Russian Science Citation Index - bibliografske informacije in citati akademskih člankov ruskih raziskovalcev iz več kot 500 znanstvenih revijah.

ScIELO Citation Index - dostop do znanstvene literature s področij naravoslovja, tehnike, družboslovja in humanistike, objavljene v pomembnih revijah v odprtem dostopu iz Latinske Amerike, Portugalske, Španije in Južne Afrike.

Zoological Records - vodilna referenčna taksonomska zbirka podatkov, najstarejša kontinuirano izhajajoča  zbirka živalske biologije.

 

Družboslovje in humanistika Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika Citatni indeksi Seznami in abstrakti člankov

Ponudnik: Clarivate Analytics