PsycINFO

Dostopnost
PsycINFO (Dostop z lokacij Filozofske fakultete in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje FF in NUK.)

PsycINFO je zbirka namenjena iskanju strokovne in znanstvene literature s področja psihologije: zgodovina in smeri psihologije; psihometrija, statistika in metodologija; eksperimentalna psihologija; nevropsihologija; komunikacijski sistemi; razvojna psihologija; družbeni procesi; socialna psiholgija; psihologija osebnosti; psihoanaliza; telesne in duševne motnje; prevencija in terapija; klinična psihologija; pedagoška psihologija; psihologija dela; psihologija športa; psihologija potrošnika; ekološka psihologija; umetna inteligenca itn. Posega pa tudi na sorodna področja: humanistika, management, marketing, oglaševanje, kriminologija, lingvistika, obramboslovje, socialno delo itn.

Obsega bibliografske opise z abstrakti o člankih iz 2000 znanstvenih časopisov, knjigah, poglavjih iz knjig, disertacijah, prispevkih s konferenc in tehničnih poročilih od leta 1806 dalje oz. kasneje.
Za iskanje po tematiki uporabite deskriptorje, ključne fraze ali klasifikacijo. Iskanje lahko omejite tudi na določeno starostno skupino, tip empirične študije itn. Možno je tudi iskanje po citirani literaturi.
Navodila za iskanje, klasifikacija in seznam časopisov na naslovu http://www.apa.org/psycinfo

Dopolnjevanje: mesečno
Jezik: angleščina

Dostop do zbirke omogočata Oddelek za psihologijo Filozofske fakultete in NUK.

Psihologija Seznami in abstrakti člankov Znanstvene bibliografije

Ponudnik: American Psychological Associaton