Literature Resource Center

Dostopnost
LRC odd.d. (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK ter vse člane NUK)

Literature Resource Center služi za iskanje znanstvene literature in besedil člankov s področja literarnih ved, biografskih in kritičnih esejev o avtorjih, bibliografij in vsebin del, izbranih spletnih mest ter portretov.

Vključuje MLA International Bibliography, ki obsega bibliografske podatke o člankih iz 6500 znanstvenih časopisih, knjigah, poglavjih iz knjig, disertacijah in knjižnih zbirkah od leta 1926 dalje.

LRC obsega besedila člankov iz več kot 475 znanstvenih časopisov in besedila iz več kot 420 referenčnih del, nekaj je navedenih v nadaljevanju.

Contemporary Authors obsega informacije o približno 160 000 avtorjih od 20. stoletja naprej, katerih dela so bila prevedena v angleški jezik ali pa so bila izdana v ZDA.

Contemporary Literary Criticism obsega izbor kritik, ocen ipd. sodobnih literatov (tudi scenaristov), bibliografijo avtorjevih del in literaturo o avtorju.

Dictionary of Literary Biography obsega kritične biografske eseje o literatih in bibliografijo avtorjevih del.

Vključeni so tudi eseji iz drugih publikacij založbe Gale:  Contemporary Literary Criticism, Twentieth-Century Criticism, Nineteen-Century Literature Criticism, Poetry Criticism, Short Story Criticism and Children's Literature Review, Drama Criticism, Shakespearian Criticism, Classical and Medieval Literature Criticism itn.

Jezik: angleščina

 

Avtorji Jezikoslovje Književnost Literarne vede Biografski podatki

Ponudnik: Gale