IUS-INFO

Dostopnost
IUS-INFO (Dostop z lokacij NUK. Oddaljeni dostop za člane NUK.)

POMEMBNO OBVESTILO!
Spoštovani!
31. 01. 2018 je potekla naročnina na IUS-Info Profesionalni paket. Trenutno smo še v dogovarjanju s ponudnikom glede prihodnje naročnine. Ponudnik namreč ni več izkazal zanimanja, da bi Narodna in univerzitetna knjižnica imela še naprej neomejen dostop do paketa v enakem obsegu in pod enakimi pogoji, hkrati pa je močno povišal naročnino. Do 28. 2. 2018 imamo dostop do Standarnega paketa. Razlike v vsebinah posameznih paketov si lahko ogledate na tej povezavi.

IUS-INFO je namenjena iskanju in branju zakonodaje, sodne prakse in pravne literature  Republike Slovenije ter zakonodaje, sodne prakse itn. Evropske unije.

Obsega čistopise vseh veljavnih zakonov in podzakonskih aktov Republike Slovenije, odločitve Ustavnega sodišča, judikate Vrhovnega sodišča in določenih višjih sodišč, razpise iz Uradnega lista, izbrane komentarje zakonov (NOVO), vzorce pogodb in internih aktov (NOVO), revizijska poročila Računskega sodišča, pravna mnenja Vrhovnega sodišča, besedila člankov iz revij Podjetje in delo, Pravna praksa, Revus, Evro Pravna praksa, Odvetnik in  Sodnikov informator ter bibliografske podatke o člankih iz različnih publikacij. Na voljo so tudi nekatera diplomska in magistrska dela, ki se nanšajo na področje prava (NOVO).

Segment EURO IUS-INFO obsega register veljavne zakonodaje EU, primarno in sekundarno zakonodajo, nacionalne ukrepe za izvajanje direktiv, dopolnilne pravne akte, judikate Sodišča Evropskih skupnosti (ECJ) in Sodišča prve stopnje (CFI), Uradni list – serijo C, pripravljalne dokumente, parlamentarna vprašanja Evropskega parlamenta, akte organov EFTE in odločitve sodišč EFTE.

Pravna besedila EU so urejena po tezavru EUROVOC. Za pomoč pri razumevanju in prevajanju besedil uporabite angleško-slovenski in slovensko-angleški pravni slovar.

 
Jezik: slovenščina in angleščina

Gradiva: Posnetek spletne predstavitve iskanja

Pravo Zakonodaja

Ponudnik: IUS Software