De Gruyter Online

Dostopnost
De Gruyter (Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK ter vse člane NUK)

Vir je na voljo v testnem obdobju do 30. novembra 2017.

De Gruyter Online je informacijski vir, ki ponuja več kot 900 znanstvenih in strokovnih revij (od tega 565 v odprtem dostopu). Revije, ki so plod sodelovanja tudi z mednarodnimi društvi, pokrivajo različna tematska področja: biologija, kemija, zgodovina, pravo, bibliotekarstvo in informacijska znanost, jezikoslovje, literatura, matematika, fizika, medicina, filozofija, teologija, politika, ekonomija in sociologija. 163 naslovov teh revij je bilo leta 2016 uvrščenih med revije s faktorjem vpliva in so v svojih kategorijah dobro citirane. Na voljo so arhivske številke revij do leta 1995. Za iskanje sta na voljo enostavni in napredni iskalnik, slednji omogoča iskanje tudi po predmetni oznaki in celotnem besedilu.

Družboslovje in humanistika Multidisciplinarna področja Naravoslovje in tehnika Besedila člankov Elektronske revije Znanstvene publikacije

Ponudnik: De Gruyter