Prenovljena enciklopedija Britannica Academic Edition

Objavljeno: 12. julij 2016

Na voljo je prenovljena enciklopedija Britannica Academic Edition, izvrsten referenčni vir informacij. Omogočen je prevod člankov v več kot 80 jezikov, rubrika My research pa zdaj omogoča enostavno shranjevanje gradiva, nalaganja vsebin, ustvarjanja zapiskov in enostavnega deljenja virov.

Encyclopedia Britannica Online Academic Edition vsebuje celotno vsebino tiskane izdaje enciklopedije z več kot 108.000 članki, 35.000 slikami, ilustracijami itn. Poleg tega pa vsebuje še Merriam-Webster's Collegiate Dictionary in Thesaurus z več kot 550.000 gesli, Year in Review (pregled dogodkov v posameznem letu), 4.000 video in zvočnih posnetkov, atlas sveta, časovni trak, celotna besedila 220 klasičnih del 140 avtorjev, 20 tematsko obdelanih področij (npr. Titanik, profili 300 pomembnih žena, Nobelovi nagrajenci itn.), 4.000 citatov slavnih ljudi, osnovne in statistične podatke o državah sveta, ki jih je možno medsebojno primerjati.

Vabimo vas, da obiščete enciklopedijo Britannico in preizkusite iskanje informacij v novi podobi in z dodanimi funkcionalnostmi. Izvirna novica je na voljo tule

Enciklopedija Britannica Academic Edition je na voljo z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK, ali pa prek oddaljenega dostopa za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK. 

 

EBA