Novosti na Mrežniku: Art and Architecture in Video, Engineering Case Studies Online, Polymer library in Materials Science & Engineering Database

Objavljeno: 9. december 2016

Prek Mrežnika lahko odslej dostopate do novih virov. Na voljo sta dva vira založnika Alexander Street: Art and Architecture in Video je spletna zbirka dokumentarnih filmov in intervjujev s področja umetnosti, arhitekture, grafike in oblikovanja, kjer bodo gradiva za študij in raziskovanje našli vsi, ki jih zanima področje vizualnih medijev; Engineering Case Studies Online pa je prav tako zbirka video gradiva, ki predstavlja primere nesreč z analizo vzrokov in posledic napak inženiringa. Vsebuje več kot 250 ur filmov in 50.000 strani besedil s primeri s celega sveta. Oba vira sta na voljo z lokacij Univerze v Ljubljani (tudi CTK in NUK), prek oddaljenega dostopa sta na voljo za študente in osebje Univerze v Ljubljani (tudi CTK in NUK).

art and architecture   engineering case

Na Mrežniku je odslej na voljo tudi Polymer library, ki predstavlja edinstveno zbirko informacij o plastičnih masah, polimerih, gumi, polimernih kompozitih in lepilih. Vključuje podatke in povzetke člankov iz več kot 500 revij; nova pa je tudi zbirka Materials Science & Engineering Database, ki je nastala z združitvijo vsebin zbirk Aluminium Industry Abstracts, Ceramic abstracts / World ceramics abstracts, Corrosion Abstracts, Engineered Materials Abstracts, Materials business file in METADEX, vključuje pa še zbirki Polymer Library in Copper Technical Reference Library. Tako je nastala specializirana interdisciplinarna zbirka za raziskave materialov: kovin, keramike, polimerov, kompozitov in biomaterialov. Vsebuje podatke s povzetki člankov iz več kot 4000 revij in celotna besedila člankov iz več kot 2000 revij. Oba vira sta na voljo z lokacij Univerze v Ljubljani (tudi CTK in NUK); prek oddaljenega dostopa pa za vse člane knjižnic Univerze v Ljubljani (tudi CTK in NUK).

proquest logo

 

Za nabavo vseh omenjenih virov skrbi Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani.

Uspešno raziskovanje želimo!